Măsuri pentru copii obraznici. Când și cum trebuie să acționezi?

Măsuri pentru copii obraznici

Este important să înțelegem că toate reacțiile copiilor au un motiv, iar comportamentul lor defectuos este rezultatul unui lucru pe care încearcă să-l realizeze. Majoritatea părinților nu reușesc să înțeleagă cum gândește un copil, mai ales atunci când acesta este sub stres. Adesea, părinții acționează strigând la copiii lor aflați într-o stare de frustrare sau furie, dar rareori se așteaptă la un răspuns din partea reacției lor. Cu toate acestea, este important să încercați și să înțelegeți de ce copilul se comportă într-un mod anume. După aceea, trebuie să luați următoarele măsuri pentru a schimba comportamentul nepotrivit al copilului.

 

7 măsuri de luat pentru a schimba comportamentul rău al copilului 

 

Reguli generale

Copiii continuă cu un anumit comportament atunci când sunt recompensați și se opresc atunci când sunt ignorați. Ignorarea comportamentului necorespunzător este o tehnică bună de lucru, dar această metodă necesită răbdare. Există diferite moduri de a schimba comportamentul rău al copilului:

1. Stabilește reguli clare

Faceți o listă de reguli importante și studiați-le împreună cu copilul. Lupta de putere între copil și părinte nu duce la ceva bun. Bunul simț câștigă întotdeauna și este important să rămână în concordanță cu pedepsele și recompensele.

2. Consecvență

Cea mai mare greșeală pe care majoritatea părinților o fac este să nu aibă o tehnică consecventă de recompensare sau pedepsire a unui copil. Mulți părinți vor avea reacții pentru un obicei și nu vor reacționa la un obicei similar, trimițând semnale mixte despre ceea ce este bine și rău. Consecvența este cheia și asta înseamnă să nu scuzi comportamentul copilului tău obraznic, cum ar fi să spui că e obosit sau că a fost provocat. Nu acordați niciodată unui copil o scuză pentru un comportament rău, deoarece aceasta va duce la o viață de scuze și alegeri proaste.

3. Discutați cu copilul și explicați-i

Indiferent de vârsta copilului, trebuie să vorbiți cu el. Explicați-i copilului de ce comportamentul lui este greșit și cum îl afectează pe el și pe ceilalți din jurul lui. Puteți să-i explicați faptul că modul în care se comportă el face rău altor copii. Deși acest lucru poate părea ridicol, acesta îi ajută pe copil să înceapă să înțeleagă efectele comportamentului lor la o vârstă fragedă. Cu cât îi explicați mai mult copilului, cu atât cresc mai mult șansele pentru a înțelege greșelile și efectele acestora. Veți fi uimiți de cât de bine înțeleg copiii când li se vorbește cu calm și constant.

4. Răsplata comportamentului dorit

Recompensarea copilului pentru un comportament bun încurajează copilul. Puteți veni cu un joc bun de comportament, care ar putea fi sub forma unei diagrame, și puteți acorda stelele copilului atunci când învață un nou comportament. Verificați frecvent comportamentul copilului și recompensați-l pentru că se comportă frumos.

5. Încercați metoda Time Out, dacă este necesar

Dacă doriți să opriți imediat comportamentul obraznic, puteți lua în considerare utilizarea metodei „time-out”. Cu toate acestea, trebuie să decideți ce comportamente sunt pedepsite cu ajutorul „timpului de expirare”. Locația pentru pedeapsă trebuie să fie una care nu este interesantă pentru copil. Aceasta ar putea fi pe un scaun sau un colț al casei. Puteți avea o setare temporizată chiar și atunci când sunteți departe de casă și aceasta ar putea fi într-o mașină sau pe scaunul din apropiere. Copilul trebuie să știe de fiecare dată când se întâmplă, că a avut un comportament inacceptabil și nu trebuie să vă supărați. El va știi ce-l așteaptă. Puteți stabili minute care să corespundă vârstei copilului și trebuie să rămâneți întotdeauna în vizorul copilului.

6. Nu pedepsiți copilul fizic

Pedeapsa fizică poate opri comportamentul pentru o vreme, dar nu îl va determina pe copil să se schimbe. Disciplina vizează să învețe copilul diferența dintre comportamentul bun și cel rău. Și, dacă copilul nu știe că un comportament este rău, îl va repeta. Pedeapsa fizică ar putea conduce la un comportament agresiv la copil și ar putea deveni abuzivă.

7. Evitați să schimbați comportamentul copilului așa:

  • Țipând. Asculți când cineva țipă la tine? Ei bine, nu vă așteptați să ți ascultați de copil sau să înțeleagă un lucru pe care-l spuneți când țipați.
  • Nu vă amenințați niciodată copilul, deoarece acesta este același lucru cu arderea emoțională a acestuia. Abuzul emoțional și mental este real și, de fapt, mai rău decât abuzul fizic. Unii părinți au ales să folosească amenințări care nu numai că sunt intimidante, ci și exagerate și abuzive.
  • Comparându-l cu alți copii. Nimănui nu-i place să fie comparat, așa că nu e necesar să-ți educi copilul prin comparații. Acest lucru distruge psihicul copilului și, de asemenea, stima de sine. În esență, ceea ce îi spui copilului este că nu este destul de bun și în cele din urmă începe să se simtă exact așa. Este important să-ți tratezi copilul ca pe un individ unic.

 

My title page contents