Mere si nuci in panere

Mere. Nuci. Scortisoara. Ceai sau cafea. Ce mai! Magie in bucatarie via bunici si mamici. Prajituri bune, savuroase si parfumate pentru dimineti ( inca) cu iz de vacanta si voie buna.

 

INGREDIENTE:

  • 2,5 KG mere rase
  • O cana de zahar/ xylitol
  • scortisoara
  • 300-350 de grame de faina de mei
  • 300 grame de tarate
  • 100 – 150 de grame de nuci maruntite
  • Una- doua linguri ulei de cocos

MOD DE PREPARARE:

 

  • Mai intai de toate, razi merele, apoi te grabesti sa le amesteci cu zaharul/ xylitolul si scortisoara. Le lasi sa stea cam 10 minute la imprietenire, pentru ca merele sa isi traga suficient zahar.
  • Separat, intr-un vas mai adanc, pui faina si taratele.
  • Apoi te intorci la mere pe care le storci bine de zeama, insa fii cu bagare de seama! Pastreaza zeama indulcita obtinuta de la mere.
  • Amesteca merele cu faina, cu taratele si cu o lingura de ulei de cocos.
  • Pregateste tava de copt. Unge-o cu ulei de cocos si pune deasupra o hartie de copt.
  • Dupa ce intinzi compozitia in tava de copt, toarna deasupra zeama de la mere si presara din plin nucile tocate.
  • Coace la 180 de grade in jur de 35-40 de minute.

 

Pofta buna la sanatate!

My title page contents