Despre câte metode de slăbit după naștere ai auzit, parcă niciuna nu e atât de rapidă pe cât îți dorești.

Despre câte metode de slăbit după naștere ai auzit, parcă niciuna nu e atât de rapidă pe cât îți dorești. Dacă s-ar putea, ți-ar plăcea să te trezești slabă mâine, așa-i?

 

Cât timp îți alăptezi bebelușul nu este recomandat să ții vreo dietă. Nu există metode de slăbit după naștere care să fie recomandate. În primul rând pentru că nu este momentul potrivit să îți privezi organismul de nutrienți. În afară de asta, alăptarea te va ajuta să pierzi din kilogramele acumulate în sarcină. Ține cont și de câteva sfaturi mărunte, aparent fără mare importanță. Aparent. În realitate, urmându-le, îți va fi mai ușor să scapi de povara kilogramelor care te apasă.

Mănâncă tihnit

În primul rând nu mânca pe fugă, în picioare. E adevărat, bebelușul te solicită și te ține permanent ocupată, la dispoziția lui. Însă măcar atunci când stai la masă acordă-ți un sfert de oră liniștit. Dacă ai putea să o faci la ore fixe, ar fi și mai bine. Mestecă alimentele îndelung, pentru a ușura digestia. Pentru a evita tentațiile… nesănătoase, nu cumpăra alimente care îngrașă. Deci fără dulciuri, mezeluri, produse de patiserie și sucuri carbogazoase! În schimb, bea cât de multă apă poți. Îți este de ajutor și pentru producția de lapte, și pentru slăbire.

Principii, nu diete

Odată ce începi diversificarea bebelușului, deja te poți gândi la metode de slăbit după naștere. Și poate nu neapărat metode sau diete stricte, cât mai degrabă principii de la care nu va trebui să te abați. Asta dacă vrei cu adevărat să pierzi în greutate.

Așa cum am afirmat deja, uită de dulciuri, făinoase, prăjeli. Bazează-te pe legume și fructe (excluzându-le pe cele cu indice glicemic mare). Pregătește legumele la abur sau sub formă de salate. La salate, nu exagera cu uleiul. De preferință să fie de măsline. Ține-te departe de carnea grasă și optează pentru pește, fructe de mare, carne de curcan sau piept de pui. În farfurie proporția va fi de o treime carne si restul legume. Consumă multe lichide, adică apă sau ceaiuri neîndulcite. Doar cu lămâie.

Sugestii de meniuri

La micul dejun poți mânca, de exemplu, un bol de lapte sau un iaurt cu cereale/o salată de fructe/două felii de pâine integrală cu gem, brânză sau șuncă. Prânzul poate fi compus dintr-o supă-cremă de legume și o salată verde cu ton și porumb/o friptură de curcan sau pui cu garnitură de fasole verde sau broccoli/o omletă cu brânză și salată de castraveți. Pentru cină alege între pește la abur cu orez sălbatic/mămăliguță cu ou și brânză/legume la grătar cu creveți.

Mișcare, mișcare, mișcare!

E adevărat că, având copil mic, oricum nu prea stai… Atunci scoate din asta maximul de beneficii pentru planul tău de a slăbi. Dacă vremea permite, mergi cu bebelușul în plimbări lungi. În ritm puțin alert, dacă tot ești cu el în cărucior. Îți vor fi de ajutor și câteva mișcări de gimnastică făcute acasă, măcar zece minute pe zi. Chiar și cu bebelușul în brațe!

ATENȚIE! Sunt total interzise metode de slăbit după naștere care se bazează pe pastile care inhibă pofta de mâncare! Dacă nu reușești să slăbești prin proprie voință, cere ajutorul unui nutriționist.

My title page contents