Mousse si suc

Concursul national Mousse si suc – aici sunt vitaminele istete! va fi lansat in luna noiembrie in toate scolile primare din Romania, ca parte a unui program educational finantat de UE. Profesorii si scolile sunt invitati sa se inscrie in concurs pentru a avea acces la ghidul si materialele educationale si sa castige marele premiu – o tabla interactiva.

 

Obiectivul acestui concurs este acela de a incuraja activitatile educationale interactive care sa promoveze beneficiile consumului zilnic de legume si fructe in randul copiilor din scolile primare. Fructele si legumele sunt componente importante ale unei alimentatii sanatoase. Consumul lor zilnic poate ajuta la prevenirea unor boli majore, cum ar fi bolile cardiovasculare si anumite tipuri de cancer.

Este foarte important sa-i invatam pe copii despre importanta consumului zilnic de fructe si legume. OMS recomanda consumul a minim 400g de fructe si legume pe zi (excluzand cartofii si alte amidonoase). Consumul de fructe si legume poate reduce riscul aparitiei unor boli necontagioase precum diabetul, obezitatea, bolile cardiovasculare si anumite tipuri de cancer. Potrivit legislatiei UE, conservantii, colorantii, aromele artificiale, zaharul sau alti indulcitori nu pot fi adaugati in sucurile 100% naturale, in nectaruri sau in mousse-uri”, a mentionat Serban Damian medic de familie, nutritionist acreditat IOC si expert al campaniei.

Mecanismul concursului national Mousse si suc – aici sunt vitaminele istete!

Profesorii vor putea descarca materialele educationale si fisele de activitati pregatite pentru a fi sustinute in clase. Acestea cuprind atat informatii despre ideea unei alimentatii echilibrate, cat si despre sucuri si mousse-uri. Totodata, profesorii vor putea accesa si cateva exemple de postere disponibile pe website-ul campaniei. Acestia vor sustine cursuri/ ore tematice pentru a-i ajuta pe copii sa descopere beneficiile consumului de fructe si legume. Concursul va fi organizat in scoli unde elevii vor primii sarcina de a realiza un film sau unui proiect artistic care sa prezinte proprietatile sucurilor si mousse-urilor. Lucrarile elevilor vor fi prezentate pe website-ul campaniei www.sucsimousse.eu. Premiul pentru clasa care se va situa pe locul I consta intr-o tabla interactiva, iar pentru clasele care se vor situa pe locurile II si III, premiul constaintr-un proiector. Fiecare profesor al claselor situate pe locurile IV si V vor primi un set de suveniruri cu logo-ul campaniei, iar fiecare elev va fi rasplatit cu o mini tabla magnetica.

 

 

My title page contents