Muschi de vita Wellington. Cum se prepara mai simplu

Muschi de vita Wellington. Ingrediente:

  • Muschi de vita( de cea mai buna calitate) – 600g
  • Aluat de foietaj -1 buc
  • Ciuperci -500g
  • Bacon -150g
  • Usturoi -1 catel
  • Ceapa rosie -1 buc
  • Ulei de masline – 50ml
  • Mustar englezesc – 1 lingura
  • Faina -1 lingura
  • Oua -1 buc
  • Sare si piper – dupa gust

Muschi de vita Wellington. Mod de preparare

  1. Fasoneaza muschiul de vita, dupa care freaca bine carnea cu sare si piper.

2. Pune o tigaie la incins cu putin ulei de masline si da-i culoare carnii.
3. Scoate carnea pe un tocator si, cu ajutorul unei pensule, unge pe toate partile bucata de carne cu mustar englezesc.
4. Intr-un blender adauga ciupercile, ceapa si catelul de usturoi, apoi scoate aceasta compozitie si pune-o intr-o tigaie incinsa si las-o la foc timp de cateva minute, pana cand se absoarbe toata apa din acest amestec (apa lasata de la ciuperci).
5. Ai nevoie de o folie de plastic mai rezistenta (de buna calitate). Pune un tocator pe masa si intinde deasupra acestui tocator un strat de folie de plastic, apoi asaza feliile de bacon cat sa acopere suprafata carnii. Adauga piper peste, nu si sare, deoarece bacon-ul este deja sarat.
6.Pune amestecul de ciuperci peste bacon si deasupra muschiul de vita. Ruleaza bine, pana cand obtii un rulou pe care-l strangi foarte bine la capete si il lasi la rece timp de 1 ora.
7. Scoate ruloul din frigider si indeparteaza folia de plastic. Intinde aluatul de foietaj pe masa cu putina faina.
Apoi impatureste ruloul in aluatul de foietaj, taie surplusul de aluat, iar capetele lipeste-le bine, pentru a evita sa iasa toate sucurile din acest preparat.
8. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Asaza ruloul in tava, cu foaie de copt dedesubt, si unge aluatul deasupra cu un galbenus de ou batut.
9.Cu ajutorul unui cutit, fa niste semne, pentru ca atunci cand va deveni crocant, va capata o anumita culoare si un aspect deosebit.
10.Da la cuptor, pentru 20-25 de minute, apoi scoate ruloul si  lasa-l sa se „odihneasca”, timp de 10 minute, dupa care taie-l si serveste-l.

Pofta buna!

 

foto Shutterstock.com

My title page contents