Nu pune accentul pe greseala!

Nicoleta Svarlefus e un personaj magic. E o femeie frumoasa si pe dinafara si pe dinauntru. Un om treaz, care ii ajuta si pe altii sa devina mai constienti. Si sa vada lumea mai senina si mai buna. Asa cum e de fapt.

 

Corecturile cu rosu, atat pe caiet cat si prin viu grai (critici excesive), au ramas in mintea noastra, le-am inserat in cine suntem si, din pacate, copilul corectat mereu cu rosu a devenit adultul care incearca, la randul sau, sa corecteze tot ce prinde… sa sublinieze cu „rosu” (sarcasm, ura, invidie etc…) tot ce nu se potriveste cu formele gandurilor si credintelor sale.

Cine si-a explorat trecutul si fiinta macar putin, stie cata munca de transformare si constientizare e necesara ca sa stergi cerneala sau pasta aia de pix rosu din minte, nu din caiet.  Intrebarea e: ranile astea ne mai conduc mult vietile si relatiile? Sau schimbam naibii nu ceva, ci tot? Pornind de la felul in care ne privim pe strada… si pana la felul in care ne evaluam unii pe altii… (Nicoleta Svarlefus)

Unde e pasiunea?

„In momentul de fata plictiseala din scoala este oribila, iar teama de a merge la scoala pentru ca vor fi pedepsiti este ingrozitoare. Pentru ca fiecare se teme, luam de jos in sus: elevul se teme ca va da raspunsuri nepotrivite si atunci da raspunsul potrivit, pentru ca altfel ia nota mica, notele mici se acumuleaza, medie generala, care e bolovanul de picioare atunci cand da examenul la liceu, e o catastrofa. A doua, se teme ca va ramane corigent, ca va ramane repetent, iar ceea ce invata, invata fara placere….

„Sistemul de concursuri, nationale, publice, private, de tot felul, care a ajuns pana in gradinita, in loc sa-i lase copilului bucuria descoperirii. Copilul nu are abolut deloc bucuria descoperirii odata ce a intrat in acest regim de teme, care ii mananca tot timpul.

„Nicio fiinta creativa nu iubeste lucrurile impuse.” ( Florin Colceag)

 

Daca vreti sa cititi si mai mult, dati un click pe www.astrocafe.ro.

My title page contents