Nuci si merisoare in fursecuri

Am descoperit-o pe minunata Alina Stan de la Arome de Poveste.ro si cum suntem generosi nu am vrut sa o tinem doar pentru noi, asa ca va dezvaluim si voua bunatatile pe care le pregateste cu drag.

 

Alina de la Arome de Poveste.ro ne ajuta azi cu o reteta buna, buna, de fursecuri fara gluten. Yammy, yammy pentru copii cuminti si parinti destepti. Fursecuri curate numai bune de pus ca gustare la scoala. Uite cum procedati:

Ingrediente:

  • 200 gr faina de orez
  • 200 gr faina mei
  • 3 lingurite seminte in rasnite
  • 5 linguri apa
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 100 gr zahar brut
  • 150 ml ulei
  • esenta vanilie
  • 23-25 linguri lapte (eu am folosit lapte de orez)
  • 100 gr merisoare (eu am folosit merisoare indulcite cu suc de mere)
  • 100 gr nuca tocata grosier
Mod de preparare
  1. Primul pas: rasnirea semintelor de in. Cum unde?  In rasnita de cafea.
  2. Apoi pune 5 linguri de apa peste semintele zdrobite si lasa-le la odihna intr-un castronel.
  3. Iei un robot de bucatarie – un blender si pui in bol –  faina de orez, faina de mei, praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul, uleiul, laptele, esenta de vanilie si vrum vrum.
  4. La final, adaugi merisoarele, nuca tocata grosier si semintele de in rasnite. Apoi amesteci.
  5. Obtii un aluat varstos. In caz ca ti se pare prea tare, pune niste lapte vegetal.
  6. Pregateste tava, tapeaz-o cu hartie de copt si  pune cu o lingura compozitia de fursecuri in tava.
  7. Am introdus tava in cuptorul electric preincalzit si am lasat- o la 200 grade Celsius pentru aproximativ 15 minute.
  8. Cand sunt gata, fursecurile trebuie sa aiba o culoare aurie.

Pofta buna si sanatate cat cuprinde!

Nu ezitati sa aruncati o privire si pe site-ul Alinei – https://aromedepoveste.ro

o.Arome de poveste-sigla

 

My title page contents