Ochii cei mai dragi din lume…au nevoie de o îngrijire anume

Ochii cei mai dragi din lume...au nevoie de o îngrijire anume

Sunt momente în care nu e nevoie să vorbim. Putem lăsa ochii să transmită ce vrem. Ochii transmit iubire, tot ei transmit intrigă. Ei sunt cei care seduc sau resping. Prin urmare, ochii pot fi considerați partea cea mai comunicativă a feței, o parte foarte delicată însă. Dar ei trebuie să fie clari, îngrijiți, să transmită corect informația. Și pentru că zona din jurul lor e atât de delicată, tot acolo vom observa și primele semne de îmbătrânire. Dacă vei ține cont de câteva sfaturi, poți amâna acest moment sau poți să reduci din intensitate.

 

  1. Evită …

Aproape toate produsele pentru îngrijirea feței au trecut în eticheta lor „evită contactul cu zona din jurul ochilor”. De ce oare? Deoarece această zonă este extrem de sensibilă, epiderma fiind foarte subțire. Măștile, de exemplu, conțin foarte multe substanțe concentrate ce pot pătrunde foarte rapid în pielea din zona ochilor. Astfel, pielea ar avea de suferit, iar contactul unei substanțe direct cu ochii ar produce iritație, înroșirea ochiului și alte neplăceri. Folosește doar produse destinate acestei zone sau apelează la cele clasice, pe care le știi de la mama și bunica. De exemplu, poți aplica o compresă pe care ai pus o cremă cu una din vitaminele A, C sau E sau felii de castravete proaspăt tăiat.

 

  1. Folosește creme speciale

Zona din jurul ochilor este mai puțin grasă, de aceea are tendința de a se deshidrata foarte repede și de a forma riduri. Totodată, în această zonă circulația sângelui este mai lentă și are nevoie de substanțe tonifiante și puțin grase, să o reactiveze și să o hidrateze.

 

  1. Zona care aduce primele riduri

Pentru că circulația sanguină încetinește, iar sistemul limfatic mai puțin activ provoacă acumularea de radicali liberi, cei ce sunt responsabili cu îmbătrânirea pielii, apar și primele riduri în zona de contur a ochilor. Peste toate acestea se adaugă și ridurile de expresie, provocate, după cum bine știm, de mimica feței, sensibilitatea la lumina solară, clipirea exagerată etc. Cu timpul, toate aceste mișcări ale pleoapelor slăbesc elasticitatea pielii. Apare astfel, fenomenul cunoscut sub numele de „laba gâștii”, acea concentrație de riduri ce se formează din colțul ochiului și se se întind ca niște ramuri spre tâmple.

  1. „Pungi” și cearcăne

Și acestea se formează tot în aceeași zonă a feței, tot în zona de contur a ochiului, dar în partea inferioară. Pungile sunt de fapt, umflături provocate de excesul de piele și de grăsime al pleoapelor inferioare. Cearcănele sunt pete provocate de capilarele dilatate (sângele pierde oxigen).

  1. Produse pentru îngrijirea ochilor

Unele produse, cum ar fi loțiuni demachiante sau apă tonică pentru față pot conține substanțe iritante pentru ochi. Există însă, multe alte produse delicate pentru îngrijirea acestei zone sensibile, cum ar fi cele care conțin hammamelis sau mușețel. Acestea dizolvă substanțele grase conținute de produsele cosmetice și astfel, nu vei mai fi nevoită să insiști în curățarea zonei, iritând ochiul și creându-i tot felul de probleme.

My title page contents