5 orase de patrimoniu pe care merita sa le vezi

patrimoniu

Azi, Madalina Isar ne poarta prin istorie. Si ne recomanda 5 orase de patrimoniu pe care merita sa le vedem. Orasele vechi europene sunt adevarate paradisuri de neuitat. Iata cateva dintre cele mai interesante centre istorice incluse in patrimoniul mondial UNESCO, gratie constructiilor antice, a fortaretelor si a castelelor bine pastrate.

 

Florenta, leaganul Renasterii

Probabil unul dintre cele mai frumoase orase din lume, Florenta le rezerva calatorilor momente de vacanta unice. Explorarea centrului istoric cu strazi pavate cu piatra cubica si cladiri in stil renascentist este un adevarat muzeu in aer liber.

Florenta, orasul lui David, a lui Michelangelo si al Nasterii Venerei de Boticelli este locul unde s-a format limba italiana. Unde s-a dezvoltat literatura odata cu marele poet Dante. Casa principilor de Medici, Lorenzo Magnificul si Cosmimo al II lea, dar si a marelui Michelangelo, se lauda cu un centru istoric intrat in patrimoniu inca din anul 1982. Intr-un city break, este obligatoriu de vazut Duomo di Firenze, simbolul orasului si una dintre cele mai mari catedrale din lume. Nu rata Ponte Vecchio, cel mai vechi pod din oras sau Piazza della Signoria, cel mai importat punct al Florentei.

 

patrimoniu

patrimoniu

 

Bruges, Venetia Nordului

Zeci de cladiri medievale in stil gotic se ghemuiesc in jurul unor canale cu ape smarald, in orasul belgian Bruges. Centrul sau istoric a fost declarat parte din patrimoniul UNESCO in anul 2000 si detine unele dintre cele mai frumoase piete medievale din Europa. Simbolul orasului sunt casele cu fatade colorate si morile de vant extrem de pitoresti.

 

Bruges

Bruges

 

Toledo, fosta capitala medievala a Castiliei

Supranumit „Orasul celor trei culturi”, Toledo este poarta de intrare in lumea medievala a Spaniei. Un oras cocotat pe un deal, dominat de Castelul Alcazar cu o vechime de mai bine de 2000 de ani. Parte din UNESCO, inca din anul 1986. Toledo este orasul care te poarta inapoi in timpurile cand maurii ridicau aici fortarete de nepatruns, iar romanii construiau castele din povesti.

 

toledo

toledo

 

San Cristóbal de La Laguna, orasul care a ramas autentic

In inima Santei Cruz de Tenerife, statiunea moderna a Insulei Primaverii, dai de un taram desprins din cartile de istorie: San Cristóbal de La Laguna. Un centru stravechi cu alei intortocheate, castele si palate medievale de la sfarsitul secolului al XV lea. Aici, descoperi cladiri care dateaza din secolele XVI-XVIII. In ciuda timpurilor moderne si a dezvoltarii turismului din Tenerife, orasul a ramas autentic, fiind inclus in UNESCO in anul 1999.

 

san-cristobal-de-la-laguna

 

Kerkyra, orasul grecesc in stil venetian

Centrul istoric al capitalei insulei Corfu este impartit in zeci de strazi labirintice, pavate cu piatra cubica si pazite indeaproape de doua fortarete venetiene care sfideaza timpurile moderne. Intreaga zona a fost declarata patrimoniu UNESCO in 2007 si gazduieste mai multe cladiri din perioadele venetiana si otomana.

 

kerkyra

kerkyra

 

OFERTE TURISTICE

Circuit Florenta

Hotel Villa Ombrosa 3* – de la 390 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031.226.33.25.

Circuit Benelux-Bruges

Hotel 2*/4* – de la 401 euro/persoana, 8 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031.226.33.25.

Circuit Spania de Nord

Hotel 3*/4*- de la 785 euro/persoana, 9 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, excursiile prevazute in program, ghid local, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021 794 75 07.

Sejur Tenerife

Hotel Concordia Playa 4*- de la 575 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu pensiune completa, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

Sejur Corfu

Hotel Jason 3*- de la 235 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

 

My title page contents