Cine are pofta de un desert racoros si delicios intr-o zi calduroasa sa se inspire, ca si noi, din reteta propusa de Tefal: panna cotta cu sos de mure.
Ingrediente:
- ½ cana de lapte de migdale
- 300 ml de smantana
- ½ lingurita de praf de vanilie
- 1 lamaie
- miere de albine
- 1 cana de mure coapte
- 1 lingurita jumatate de agar-agar
Sosul de mure se pregateste foarte usor, datorita filtrului special pentru sos coulis, incorporat in storcatorul Infiny Press. Sosului obtinut ii adaugam doua linguri de miere de albine si 2-3 linguri de zeama de lamaie si il punem la rece. Intre timp, punem pe foc agar-agar in 100 ml de apa pana va da in clocot. Dupa ce s-a racit usor, vom amesteca compozitia cu laptele de migdale, apoi cu smantana si praful de vanilie pana obtinem o compozitie omogena. Formele in care urmeaza sa pregatim desertul le vom unge inainte cu putin unt de cocos. Punem compozitia in forme, pe care le vom lasa la frigider pentru a capata o textura solida. Desertul se va servi cu sosul de mure, o combinatie ideala pentru experienta gustului unic alaturi de familie sau de prieteni.
Sucurile de fructe obtinute cu storcatorul Infiny Press Revolution de la Tefal vor avea cu 35% mai mult suc, cu 30% mai multe vitamine si cu 75% mai multi antioxidanti.
foto PR