Parul si kilogramele in plus

Stiai ca atunci cand ai prea multe kilograme in plus, parul tau se deterioreaza? Arabella Zadic (Brand Ambasador Sebastian Professional)  iti spune de ce:

Starea parului este afectata in primul rand din cauza faptului ca scalpul are mult de suferit. Daca scalpul este sanatos, inseamna ca si parul este intr-o stare foarte buna. Obezitatea poate duce la pierderea hidratarii pielii, si scalpul poate deveni extrem de uscat. Iar de aici apar alte probleme, cum ar fi scalp sensibil cu descuamare accelerata ( a nu se confunda cu matreata).

Si glandele sebacee ce se afla langa folicul ( radacina firului de par de unde se nasc firele de par) sunt afectate, ele se pot bloca si infecta sau pot duce la o supraproductie de sebum, fapt ce duce la un scalp gras, incarcat, ce trebuie tratat cu o gama specializata. Daca scalpul gras nu este spalat si limpezit corespunzator zilnic sau la doua zile, la radacina firului de par se acumuleaza sebum, praf si diferite reziduuri care duc la sufocarea firului de par. Rezultatul final este caderea parului.

Capilarele, glandele sudoripare, structuracolagenului sunt deasemenea afectate. Toate au legatura cu starea de sanatate a firului de par in ceea ce priveste hranirea, hidratarea si rezistenta.

 

foto Shutterstock.com

My title page contents