Paste de casa cu pui, ciuperci si sos alb

Ingrediente:

  • Oua -3 buc
  • Faina alba -165 g
  • Sofran – cateva firicele
  • Ciuperci -4-5 buc
  • Piept de pui dezosat – 200g
  • Vin alb – 50 ml
  • Usturoi -1 catel
  • Busuioc proaspat – cateva frunze
  • Smantana de gatit -100ml
  • Parmezan proaspat -50 g
  • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare:

1. Toarna faina intr-un bol si fa o gropita in ea (ca o fantana) in care spargi cele 2 oua. Pune un varf de cutit de sare inainte de a te apuca de framantat. Bate ouale pana devin omogene. Ai grija sa distribui cum trebuie grasimea din galbenus. Amesteca treptat faina cu oul, pana ce o incorporezi pe toata intr-un final, iar compozitia se transforma intr-o coca. Intre timp, lasa cateva firicele de sofran la topit in putina apa fierbinte. Cand acestea s-au topit, adauga-le in compozitia de paste ( strict pentru culoare).

2. Lasa coca la frigider 30 de minute. Scoate coca si  unge-o cu faina, inainte de a o baga in masina de intins paste. Seteaza masina prin toate grosimile, de la cea mai groasa la cea mai subtire, presarand de fiecare data putina faina, ca sa nu se lipeasca de masina. Daca nu ai masina de facut paste, intinde pur si simplu coca, pana obtii o foaie subtire.

Pastele proaspete nu se fierb mai mult de 1 min, ele trebuie sa dea doar intr-un clocot, altfel vor deveni terci.
Adauga sare in apa in care fierb pastele. Nu este suficient sa pui sare doar in sos..

3.Taie coca cu ajutorul masinii sau cu cutitul si  lasa la uscat pastele circa 30-40 min.

4. Intr-o tigaie, pune la incins putin ulei, zdrobeste catelul de usturoi si adauga pieptul de pui, pe care-l tai fasii subtiri. Cand pieptul de pui incepe sa capete o culoare aurie, adauga si ciupercile si vinul alb. Lasa sa scada timp de 2-3 min, adauga sare si piper.

5. Separa galbenusul de albus, pentru ca ai nevoie doar de galbenus. Intr-un bol, amesteca galbenusul cu cca 100 ml smatana de gatit, pana se formeaza o pasta omogena. Galbenusul si smantana de gatit le adaugi peste compozitia din tigaie (de paste cu ciuperci si vin) si  mai lasi putin pe foc, pana se incorporeaza toate ingredientele.

6. La sfarsit adaugi cateva frunze de busuioc, taiate marunt si presari parmezan deasupra.

 

foto Shutterstock.com

 

Articole asemanatoare:

My title page contents