Pește cu lămâie și cartofi. Un preparat bun pentru orice anotimp

Pește cu lămâie și cartofi

Medicii recomandă ca peștele să fie consumat cu moderație, deoarece poate conține substanțe toxice. În general, este indicat să consumați 2-3 porții de pește pe săptămână, în cadrul unei alimentații echilibrate. Carnea de pește este o sursă excelentă de acizi grași esențiali: omega-3 și omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E), dar și minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu). Cantitățile de substanțe minerale și nutritive diferă în funcție de tipului peștelui.

 

Ai nevoie de:

2 pești proaspeți (doradă, caras sau păstrăv)

500 g cartofi albi

100 ml vin alb

4 căței de usturoi

2 lingurițe capere în oțet

1 lămâie

1-2 crenguțe cimbru proaspăt

1 foaie de dafin

pătrunjel verde

ulei de măsline

sare

piper

 

Pregătești așa:

Cureți cartofii, îi tai cuburi și îi pui la fiert 10 minute din momentul în care începe să fiarbă apa, în care ai adăugat sare și foaia de dafin. Când sunt fierți, scurgi cartofii și îi pui într-un vas de yena, uns cu ulei de măsline. Speli și cureți peștii. Umpli fiecare pește cu 2-3 felii de lămâie, doi căței de usturoi feliați, câte o linguriță de capere, sare și piper. Așezi peștii deasupra cartofilor, îi stropești cu vin și ulei de măsline, presari verdețurile (cimbru și pătrunjel) mărunțite și acoperi cu folie. Dai la cuptorul fierbinte 10-12 minute, apoi îndepărtezi folia și mai lași tot atâtea minute fără. Servești peștele cu cartofi, alături de un pahar cu vin alb.

My title page contents