Pește în crustă picantă, la cuptor

Peștele pregătit la cuptor este o idee salvatoare pentru momentul în care se anunță musafiri sau pentru când nu ai nimic de mâncare și vrei să pregătești ceva rapid și gustos.

 

Ai nevoie de:

4 fileuri de pește

4 linguri oțet balsamic

4 cepe roșii

1 linguriță zahăr brun

 

Ai nevoie pentru crusta picantă:

2 linguri pesmet

2 linguri boia amestec

1 linguriță sare

1 linguriță piper

½ linguriță ardei iute uscat

1 linguriță cimbru

1 linguriță oregano

½ linguriță pudră de usturoi

2 linguri oțet balsamic

2 lingurițe zahăr brun

 

Pregătești peștele în crustă picantă, la cuptor așa:

Mai întâi, amesteci toate ingredientele pentru crusta picantă și acoperi fileurile de pește. Pe acestea le-ai așezat în prealabil într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unsă cu puțin ulei. Presezi ușor cu mâna, stropești peștele cu puțin ulei și dai tava la cuptor 10-15 minute (cu cât sunt mai mari fileurile de pește, cu atât mărești timpul de coacere). Între timp, tai julien 3 cepe, în timp ce pe cea de-a patra ceapă o tai în patru. Caramelizezi zahărul brun, adaugi cepele și oțetul balsamic și lași pe foc până sosul se îngroașă puțin.

Servești peștele în crustă picantă cu mult sos deasupra. Suplimentar, pentru completarea gustului, poți servi și un pahar cu vin alb și o salată verde, la alegere, după gustul tău.

My title page contents