Placinta cu pui si legume

Ingrediente:

  • Piept de pui dezosat – 500 g
  • Foietaj – 1 pachet
  • Ceapa verde -1 legatura
  • Usturoi-1 catel
  • Oua-3 buc
  • Smantana de gatit – 200ml
  • Marar-1/2 legatura
  • Patrunjel -1/2 legatura
  • Fasole verde -100g
  • Ardei rosu -1 buc
  • Dovlecel-1 buc
  • Ciuperci – 4 buc
  • Parmezan-50 g
  • Unt-30 g
  • Ulei-50 ml
  • Sare si Piper-dupa gust

Mod de preparare:

1. Taie pieptul de pui cubulete mici, apoi pune-le la prajit intr-o tigaie cu putin ulei si lasa-le pana cand capata o culoare aurie.

2. Toaca ceapa marunt, zdrobeste catelul de usturoi si taie-l in bucati mici. Taie si dovlecelul marunt, ardeiul rosu fasiute subtiri (sau dupa preferinta) si ciupercile un pic mai mari. Fasolea verde e bine sa o dai intr-un clocot cu putina sare, apoi sa o scurgi bine de apa.

3. Pune intr-o tigaie putin ulei la incins, apoi adauga ceapa verde, usturoiul si lasa-le sa se caleasca 1 minut, dupa care adauga ardeiul rosu, dovlecelul si ciupercile – si lasa-le aproximativ 5 minute. La final, peste aceste legume adauga pieptul de pui pe care l-ai taiat cubulete si l-ai prajit.
4. Intr-un castron, bate cele 2 oua, apoi adauga smantana de gatit, verdeata proaspata, taiata marunt, si parmezanul ras.
5. Foaia de foietaj trebuie sa o lasi sa se dezghete (preferabil in frigider), insa poti sa o dezgheti si la temperatura camerei. Intinde foaia cu ajutorul unui facalet (nu uita sa pui putina faina, ca altfel se va lipi).

6. Ia o tava si unge-i fundul cu putin unt, apoi intinde foaia de foietaj. O introduci in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 10 min.

Nu uita sa pui deasupra foietajului folie alimentara umpluta cu boabe de fasole sau de orez (pentru a nu se umfla )

Foietajul trebuie intepat cu o furculita, pentru a nu se umfla foarte tare

Dupa 10 minute scoate tava din cuptor, adauga legumele impreuna cu puiul, peste care toarna si compozitia lichida (oua, smantana, parmezan si verdeata.
7. Mai intinde o foaie de foietaj si pune-o deasupra placintei. Poti face cateva semne cu furculita sau cu cutitul, apoi separa un ou  si unge foietajul cu galbenus. Introdu placinta in cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute
Aceasta placinta se serveste atat rece, cat si calda!

foto Shutterstock.com

 

Articole asemanatoare:

My title page contents