Plansa – un exercitiu intens pentru abdomen definit

Plansa este un exercitiu care la prima vedere pare facil, insa este foarte complex si solicitant. Aceasta pozitie provoaca intreg corpul. Deoarece face parte din categoria exercitiilor izometrice, plansa mizeaza pe cresterea tensiunii musculare, in vreme ce lungimea muschiului ramane constanta.

 

 Ce muschi angreneaza statul in plansa?

Plansa este un exercitiu excelent pentru tonifierea muschilor abdominali – transvers, dreptii abdominali si oblicii. De asemenea, aceasta lucreaza si muschii fesieri, pe cei ai coapselor si ai bratelor. Tensiunea cea mai mare o vei simti insa pe abdomen si fesieri. Ai toate motivele sa faci acest exercitiu. Impusti mai multi iepuri dintr-o lovitura, cu o investie minima de timp.

Cum sa executi corect plansa?

Executia implica multa concentrare si atentie. O pozitie corecta este esentiala. Aceasta iti va asigura eficienta exercitiului si te va tine departe de accidentari si dureri. Pe parcursul exercitiului, trebuie sa fim foarte constienti de corpul nostru si sa mentinem fiecare muschiulet in tensiune.

  • Atunci cand stam in plansa, corpul nostru trebuie sa fie intr-o pozitie perfect dreapta. Acestui exercitiu i se mai spune si scandurica. Este evident de ce. J Ca sa ajungi in aceasta pozitie, trage de abdomen spre coloana si strange fesierii.
  • Pastreaza capul in prelungirea coloanei. Nu trage de el pe spate si nici nu baga barbia in piept, pentru ca vei solicita zona cervicala. Orienteaza privirea spre picioare fara sa schimbi pozitia capului.
  • Ai grija ca umarul sa fie in linie dreapta cu incheietura mainii, sau daca stai in plansa din sprijin pe antebrat, cotul sa fie sub umar.
  • Distribuie greutatea copului in mod egal intre brate si picioare.
  • Nu incerca sa iti tii respiratia desi tendinta aceasta este. Muschiul are nevoie de o oxigen, iar o respiratie corecta te va ajuta sa rezisti mai mult in aceasta pozitie.

Ce beneficii iti aduce?

  1. Tonifierea muschilor abdominali si ai fesierilor;
  2. Imbunatatirea posturii si a echilibrului;
  3. Risc mic de accidentare;
  4. Dezvoltarea masei musculare;
  5. Imbunatatirea starii de spirit.

Spor la treaba!

My title page contents