Produse de curățenie interzise în sarcină. Ce trebuie să evite viitoarea mamă?

Produse de curățenie interzise în sarcină. Ce trebuie să evite viitoarea mamă?

Majoritatea produselor de curățat nu sunt interzise a fi folosite în timpul sarcinii. Totuși, mirosul asociat cu anumite produse de curățat ar putea provoca rău sau să accentueze starea de greață, prezentă în prima parte a sarcinii.

Detergenți ce trebuie evitați în timpul sarcinii

Pornind de la premisa că orice detergent pe care îl găsim pe piață este plin de substanțe chimice, este mai bine să nu fie inhalat și să nu atingă pielea. Unele femei descoperă în timpul sarcinii că sunt alergice la anumite substanțe. Deoarece în această perioadă delicată pielea poate fi mai sensibilă. În plus, sensibilitatea crescută la mirosurile tipice sarcinii poate accentua afecțiuni ca durerea de cap sau greața.

Viitoarele mame pot alege să cumpere detergenți organici sau să combine anumite produse casnice. Pot folosi substanțe naturale cum ar fi bicarbonatulacidul citric sau oțetul. Se poate face curățenie foarte bine și cu astfel de ingrediente/produse. În plus, este indicat ca femeile gravide să folosească întotdeauna mănuși pentru a manipula detergenții și să aibă ferestrele deschise când folosesc produse de curățenie.

Înainte de a cumpăra un detergent, este indicat să fie citite cu atenție etichetele în care sunt marcate simbolurile și să fie evitate:

  • cele cu semne de exclamație (dăunătoare sau iritante);
  • cele ce au ca simbol un craniu (care indică o substanță toxică).

De asemenea, nu utilizați:

  • înălbitor;
  • amoniac;
  • acizi.

Curățenia în baie în timpul sarcinii

Anti-calcar, dezinfectare, igienizare: substanțele chimice pe care le găsim frecvent în detergenți pentru curățarea băii trebuie evitate cât mai mult posibil. Dacă nu există altă alternativă, nu trebuie uitate mănușile și măcar o mască.

Alte sfaturi:

  • utilizați un agent de curățare cu pulverizare multifuncțională; Cu atât mai bine dacă se bazează pe substanțe naturale;
  • în fiecare zi dedicată curățării băii, timp de un sfert de oră (nu mai mult), este recomandată pulverizarea multifuncțională pe toate obiectele sanitare și apoi trecerea pur și simplu a unei lavete pentru îndepărtarea detergentului;
  • spălați pe jos folosind un mop, care să vă facă să evitați aplecarea repetată, ceea ce ar duce la dureri de spate.

 

 

 

My title page contents