Reconectarea aduce cu sine tristete si bucurie

In caz ca nu stii exact cu ce se mananca reconectarea si ce presupune, uite aici detalii. Sursa? Una extrem de pretioasa: Otilia Mantelers si Pagina de Psihologie.

 

Otilia povesteste despre ce presupune reconectarea. Despre  bucuria, dar si despre durere. Pentru ca reconectarea scoate la suprafata rani si emotii uitate. Otilia povesteste despre aventurile ei la intoarcerea de la un curs si despre cum unul dintre copiii ei i-a refuzat darurile pe motiv ca sunt urate si ca nu ii place. Ca nu il vrea….

Otilia povesteste despre urlete, lacrimi si refuz. Despre isterii si emotii, dar mai ales despre reactia ei inteleapta.

„Iubita mea frumoasa, imi pare asa de rau ca nu iti place cadoul! Ca nu ti-am luat ce-ti doreai!”

Cuvinte grele

„Vreau altul! Vreau sa te duci acum inapoi si sa-mi iei altul!”

„Offf, imi pare rau, dar nu pot face asta. Nu iau alt cadou pentru fetita mea dulce.”

„Esti o rea!”

„Stiu ca iti e greu… Eu cred ca te vei bucura de cadouas si o sa-i vezi frumusetea. Stiu insa ca acum nu poti…”

“Nu o sa ma bucur niciodata! Este cel mai urat cadou! Pleaca acolo inapoi si sa nu mai vii niciodata inapoi! Tu nu ma iubesti! Esti o rea! Nu-ti pasa de mine!”

Citeste si AICI.

Asa a continuat cam jumatate de ora, ea spunandu-si durerea, eu ascultand-o. Dupa jumatate de ora a zis ca vrea sa faca lego-ul cu mine, chiar asa urat cum e! L-am facut impreuna, apoi cand a fost gata, ea mi-a zis ca ii place, totusi.

 

Ce s-a intamplat? De ce revederea a adus cu ea un torent de emotii intense de tristete, furie, teama si de reprosuri? In momentul in care am plecat si ne-am luat ramas bun, Anna si-a inchis dorul si tristetea intr-un seif, pentru a se bucura de viata si fara mine. …Apoi, ne-am revazut, s-a bucurat initial, dar fiindca seiful ei pe care ea l-a ferecat cat a putut de bine s-a deschis, tristetea, teama si furia legate de despartirea noastra au iesit la suprafata! Fiindca se simtea in siguranta sa il deschida.

 

Dar, de fapt, ceea ce vreau sa iti spun e ca mi-a fost dor de tine!

Si mi-a spus, ati vazut sub ce forma, asa: Mi-a fost dor de tine! Atat de dor, incat ma durea sa simt. Si mi-a fost teama ca ma uiti, ca nu m-ai sunat destul!

Restul articolului il puteti citi AICI.

 

My title page contents