Remedii la îndemână, în caz de infecții urinare

În cazul în care vă confruntați cu problema infecțiilor urinare, puteți apela la câteva remedii bazate pe „ingrediente” la îndemână. Dacă funcționează, puteți amâna drumul la medic, cel puțin o vreme.

 

6 remedii pe care le aveți la îndemână

1. Bicarbonat de sodiu

Pentru a încerca să opriți apariția unei infecții urinare sau să nu-i permiteți să avanseze, adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă, deoarece această combinație poate ajuta la ameliorarea infecției. Bicarbonatul, prin aciditatea produsă, neutralizează urina și grăbește vindecarea.

2. Afine

Afinele roșii și afinele negre aparțin aceleași familii de plante și par să aibă aceleași proprietăți antibacteriene. Potrivit unui studiu, sucul de afine previne infecțiile urinare. În mod similar, consumul de fructe întregi oferă aceleași beneficii.

3. Suc de afine

Multe studii au arătat că un consum de suc de afine poate ajuta la prevenirea infecțiilor tractului urinar. Se pare că sucul de afine previne formarea de bacterii din cauza infecțiilor și reprezintă, de asemenea, un ușor antibiotic natural. E nevoie să se bea aproximativ 120 ml de suc de afine pe zi, pentru a ajuta la menținerea vezicii urinare sănătoase. Cu toate acestea, în cazul în care faceți frecvent infecție urinară, încercați să beți  2 până la 4 pahare de suc de afine pe zi.

4. Ananas

Bromelia este o enzimă care se găsește în ananas. În urma unui studiu s-a demonstrat că persoanele care suferă de o infecție urinară și au urmat o cură cu bromelia, împreună cu antibioticele recomandate de medic, au scăpat de infecția urinară. Consumând o ceașcă de ananas, pe lângă faptul că este foarte gustos, vă va ajuta în lupta împotriva infecțiilor urinare.

5. Vitamina C

Unii medici prescriu cel puțin 5 grame de vitamina C pe zi, pacienților care suferă de infecții ale tractului urinar. Vitamina C menține mai presus de toate vezica urinară sănătoasă, prin acidifierea urinei, deoarece evită prezența bacteriilor ce ar putea cauza infecția.

6. Apa

Dacă suferiți de obicei, de infecții ale tractului urinar, asigurați-vă că beți multă apă, cel puțin 8 pahare de apă pe zi. Ar trebui ca la fiecare 4-5 ore, să se elimine urina. Apa ajută în această luptă. E indicat să se bea 235 ml de apă pe oră. Acest lucru va ajuta la eliminarea bacteriilor.

 

Reține!

De evitat în cazul infecțiilor urinare:

Citricele și alimentele acide, deoarece pot provoca iritaţii ale tractului urinar.

Băuturile alcoolice şi zaharurile rafinate, care contribuie la înmulțirea bacteriilor.

 

 

 

 

My title page contents