De Craciun, ne dorim sa fim mai frumosi si mai buni. Sa fim mai generosi si sa ii suprindem pe cei din jur. Iata si sugestiile mele.

INGREDIENTE

Nuga

50 g zahar

1 lingua apa

50 g barot de migdale

Garnitura

100 ml apa

2 linguri zahar

1 lingura vin rosu

Putin cardamom

1 mar de circa 150 g

Crema

3 mere de circa 450 g

2 linguri zahar

1 lingurita suc de lamaie

100 ml apa

250 g branza de vaci

150 ml frisca batuta

 

MOD DE PREPARARE

 

Pentru nuga :  Fierbi apa cu zaharul si amesteci pana obtii un caramel blond. Apoi, adauga barotul de migdale si lasi sa se glaseze. Masa obtinuta o intinzi imediat pe o tava tapetata cu hartie de copt, si o lasi sa se raceasca. Apoi, o introduci intr-o punga de plastic si o zdrobesti cu sucitorul sau o maruntesti in cutter.

Pentru garnitura: Dai in clocot vinul rosu, apa, zaharul si cardamomul si le lasi apoi la macerat circa 5 min. Se curata marul de coaja, se taie in rondele de circa 8 mm grosime. Din fiecare, decupeazi  o stea. Ce faci cu stelele? Le introduci in siropul preparat  si le fierb cu grija, dar fara sa devina prea moi, pentru a-si pastra forma. Se scot, se acopera si se lasa la racit.

Pentru crema: Cureti merele de coaja si de cotor si le tai in bucaţi. Ce faci apoi? Impreuna cu bucatelele ramase de la decuparea stelelor le pui la fiert cu zaharul, sucul de lamaie si apa. Nu uita sa le lasi intr-un vas acoperit, pana se inmoaie si se evapora tot lichidul. Merele se strivesc cu furculita sau se paseaza cu mixerul si se lasa sa se raceasca.

Piureul de mere se amesteca cu branza de vaci. Inainte de servire se adauga frisca  si 4/5  de nuga, apoi se imparte in cupe. Se decoreaza fiecare cu cate o stea si se presară cu restul de nuga.

 

 

Articole asemanatoare:

My title page contents