Sa multumim pentru ce avem!

Azi, Maria ne roaga sa multumim pentru ce avem! Sa fim recunoscatori, buni si deschisi.  Si sa radem la soare si la ziua de azi.

 

Baietii mei mi-au tot cerut inghetata zilele astea. Si pe buna dreptate! La ce soare s-a lasat peste noi, asta imi doream si eu! Visam sa mananc dintr-un cornet intr-un parc, dar a fost numai bun si din cupa de hartie la masa de lemn masiv.

Sa multumim pentru ce avem!

Matei (7 ani jumate) si prietena lui de o viata, Maia, ies de la scoala la 3 jumate. Eu merg cu Stefan (celalalt blond al nostru) sa ii iau si apoi fie cer la noi, fie cer la ei. Copiii – aceste fiinte sociale!

Azi am vorbit cu Norisca, mama de Maia si Lena sa ii cer adresa celei mai bune inghetatarii din zona scolii si m-a trimis la Puro&Bio. Nu se asteptau capritele si tare s-au mai bucurat! Ba au mers si 1 kilometru pe jos!

Inghetata si soare

Am ajuns la gelaterie si ne-am asezat frumos la coada. Maia si-a ales o cupa si ai mei cate doua. Eu tot doua mi-am luat, ca imi faceau prea tare cu ochiul. Dupa o singura cupa, Maia a zis ca ar mai vrea una. Si mi s-a parut drept! Nu si baietilor MaNa! Unul s-a pus pe plans si astalalt a inceput sa ii imite plansul.

Cum si de ce?

Am terminat abrupt cafeaua si am iesit pe trotuar. Unde m-am pus pe un stalp si l-am luat pe Mandrul Mic aproape:

Ma, Stefane! Pe lumea asta o sa existe tot timpul unul cu ceva mai mult decat tine! O bluza mai mult! O masina mai mult! O casa mai mult! O bicicleta mai mult! Dar nu despre asta e vorba! E vorba despre ziua asta cu soare in care noi patru am iesit sa mancam o inghetata buna intr-un loc dragut! Este vorba despre inchis ochii si savurat ciocolata aia si apoi vanilia si apoi pe amandoua, este vorba despre multumit in gand si tare pentru ce ai!

Sa multumim

A iubit predica mea! NOT! Si-a continuat plansul inca 3 minute in carca mea, pana am intrat intr-o galerie de arta si s-a oprit in fata unor tablouri frumoase.

Dar nu-mi pasa! Eu am zis din tot sufletul meu ce am avut de zis! Si m-am gandit ca mi-ar fi placut sa ma invete si pe mine cineva asta mai devreme de 35 de ani, chiar de-ar fi fost nevoie sa imi repete de zeci sau poate sute de ori!

 

My title page contents