Cand e cald afara, toata lumea are chef de mancare usoara, insa nu mai putin gustoasa. Iata o reteta a celebrei salate Caesar powered by Jakob Hausmann.

 

INGREDIENTE:

  • 400 gr de piept de pui
  • 4 felii toast fara coaja
  • 40 g fasii bacon
  • 2 ramuri rozmarin
  • 2 salate romana
  • un catel usturoi
  • o lamaie
  • o lingura smanatana
  • 80 g parmezan ras
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE

  • Spala salatele si taie-le fasii subtiri.
  • Pune totul inr-un castron mare
  • Pentru dressing: striveste usturoiul cu presa si pune-l impreuna cu coaja de lamaie intr-un castron mijlociu. Adauga apoi zeama de lamaie si de 3 ori mai mult ulei decat zeama de lamaie, precum si smanatana.  Amesteca bine, apoi adauga jumatate din parmezan. Se condimenteaza cu zahar si piper.
  • Taie fasii pieptul de pui si pune-l intr-un castron.  Amesteca bine cu un jet de ulei de masline, sare si piper.
  • Fasiile de piept de pui impreuna cu cele de bacon se prajesc la foc moderat in tigaie, fara a amesteca prea mult.
  • Intre timp feliile de toast se taie in bucati groase de un deget, se desprind frunzulitele de rozmarin, apoi se adauga painea si rozmarinul in tigaie, se salta bine tigaia pentru ca si painea sa fie trecuta prin ulei. Se prajeste pana ce painea este bine prajita si baconul crocant, desigur si carnea gata prajita.
  • Apoi se toarna totul in castronul cu dressing, se amesteca bine.
  • Apoi se rastoarna in castronul cu salata, se amesteca din nou.
  • Se imparte salata pe farfurii, se decoreaza cu restul de parmezan.
My title page contents