Sate de poveste

In intreaga lume, vei gasi asezari desprinse din basme. Locuri care intrec orice limita a imaginatiei, de la satul strumfilor, al gnomilor, pana la cel al lui Popeye Marinarul ori al lui Aladin. Sunt atat de fascinante, incat atrag mii de calatori din toata lumea veniti in cautarea povestilor, alaturi de cei mici. Unde gasiti aceste sate de poveste? Ne spune Madalina Isar.

 

Satul Strumfilor, Juzcar

In provincia Andaluzia, aproape de Malaga, se afla unul dintre cele mai fantastice sate din lume: Juzcar. Acum cativa ani, cei circa 250 de localnici cu ale lor case vopsite in alb stralucitor si strazi pietruite in panta au trait o aventura. Ei s-au lasat convinsi de producatorii celebrului film – Strumfii, sa-si vopseasca casele si strazile intr-o nuanta de albastru precum cerul. Dupa terminarea filmarilor, turismul a crescut atat de mult, incat locuitorii au decis ca aceasta culoare este aducatoare de noroc. Si uite asa,  Juzcar a devenit unul dintre cele mai frumoase sate din lume. Juzcar este o poveste cu strumfi devenita realitate, de explorat alaturi de piticii tai, in care ajung mai bine de 80.000 de turisti in fiecare an.

Orasul Strumfilor, Juzcar

Alberobello, orasul gnomilor

Mai bine de 1000 de case „trulli” se gasesc in satul Alberobello. O asezare fabuloasa desprinsa din filmele cu gnomi, aflata in partea de sud a Italiei, in imediata apropiere de Bari. Micile asezari albe, cu acoperisurile tuguiate din piatra gri, sunt inconjurate de maslini si floricele colorate. Casutele trulli au fost incluse in patrimoniul mondial UNESCO in anul 1996, iar de atunci atrag mii de calatori din toata lumea.

Alberobello, orasul gnomilor

Göreme, in lumea zanelor

In regiunea Cappadocia din Turcia, in tinutul cailor frumosi, se afla o asezare unica in lume – Göreme. Casele din tuf vulcanic, sapate in stanca aurie, au acoperisururi in forma unor hornuri intoarse, ascutite. Ele atrag precum un magnet mii de calatori anual. Cappadocia ascunde zeci de orase subterane, case-pestera si trasee labirintice. Li se adauga biserici sub pamant si tunele folosite pe post de pivnite. Unii arheologi considera ca acestea au fost realizate de hititi, dar potrivit legendelor acesta era ar fi fost un taram fermecat al zanele.

????????????????????????????????????

Satul lui Popeye Marinarul

In golful Anchor din Malta, a fost realizat prin anii `80, un decor de film unde s-a turnat celebrul musical Popeye Marinarul, bazat pe desenul animat cu acelasi nume. Imediat dupa terminarea filmarilor, s-a decis pastrarea intacta a platoului cu casutele din lemn colorate si strazi pline de personaje din desene animate. Astazi, satul lui Popeye Marinarul este unul dintre cele mai frumoase din lume.

Satul lui Popeye Marinarul

Hobbiton, satul hobitilor

Pentru celebra serie „Lord Of The Rings” filmata in Noua Zeelanda, au fost realizate unele dintre cele mai frumoase casute din lume. Sapate in pamant, cu acoperisuri invelite in vegetatie, cu poienite idilice si poteci batatorite. Satul hobitilor chiar exista si il gasesti in Matamata. El este cea mai mare atractie a orasului, dar si una dintre cele mai fantastice asezari din lume. In Hobbiton, poti vizita casele unice sau poti asculta povestile spuse de sateni in unul din barurile unde au fost filmate scene celebre din „Stapanul Inelelor”.

Hobbiton, satul hobitilor

Pe taramurile din „1001 de nopti”, in orasul lui Aladin

In lumea de aur a Dubaiului, orasul-viitorului, se lucreaza inca de anul trecut la un proiect bazat pe povestile din „o mie una de nopti”. Complexul numit „orasul lui Aladin” se va intinde pe o suprafara de 16 kmp. El va cuprinde circa 6 turnuri in forma de lampa lui Aladin. Acestea vor fi conectate cu poduri care se misca precum covoarele magice din celebrele povesti arabesti.

orasul lui Aladin

 

 

Circuit toata Spania

Tarife de la 699 euro/persoana, 9 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica, tururi de orase, ghizi locali. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031.226.33.25.

Circuit toata Italia

Tarife de la 925 euro/persoana, 11 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica, ghizi locali. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031.226.33.25.

Circuit Cappadocia

Tarife de la 265 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-4*, transport cu autocarul, tururi de oras, asistenta turistica, ghid local. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031.226.33.25.

Sejur Malta

Hotel Seashells Resort At Suncrest 4* – de la 644 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

Circuit Noua Zeelanda

Tarife de la 2790 de euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, tururi de orase, ghid local, asistenta turistica. *Circuit la cerere. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

Sejur Dubai

Hotel Acacia 4*- de la 408 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

My title page contents