Scapa de parul in exces – definitiv!

Cat de defintiva este epilarea definitiva? Si cum functioneaza, mai exact? Dr. Dana Miricioiu, (chirurg estetician Class MediSpa) ne lamureste.

Foarte multe saloane ofera servicii de „epilare laser”. De fapt, de cele mai multe ori, aceasta este realizata cu ajutorul luminii pulsate ( IPL), chiar daca poarta denumirea de „epilare laser”. Acest gen de epilare nu este definitiv in totalitate. Atat laserul, cat si IPL-ul sunt tratamente care ar trebui facute doar de catre un medic specializat. Efectuate in afara cabinetelor medicale, aceste proceduri pot fi periculoase. Deoarece pot produce arsuri, urmate de cicatrici, hiperpigmentari sau hipopigmentari ale pielii, ba chiar si afectari ale vaselor de sange.

IPL nu înseamna laser!

mircioiuLaserul este un fascicul de lumina cu o intensitate foarte mare, care are ca tinta doar radacina firului de par. IPL-ul este o banda larga de lumina care se va disipa la nivelul pielii, avand eficienta mai scazuta pe firul de par. De aceea, pana acum, rezultatul obtinut la epilarea cu IPL este mai slab decat cel obtinut cu laser.

 

 

 

Laserul Clear Scan si BBL

Tehnologia a avansat foarte mult in ultimii ani, iar IPL-ul clasic a fost imbunatatit. Asa a aparut BBL (Broad Band Light), un aparat performant care selecteaza cu ajutorul unui filtru special, lumina specifica pentru firul de par, fara a interactiona cu pigmentii din piele. Deci fara reactii secundare.

Laserul Clear Scan are o intensitate mult mai mare si are ca tinta radacina firului de par. Prin asocierea laserului Clear Scan si a BBL in aceeasi sedinta, se obtine cel mai bun rezultat pentru a distruge definitiv radacinile firelor de par, scazand numarul sedințelor de epilare .

Radacinile firelor de par distruse de catre laser/ BBL nu se vor mai reface, insa, in piele exista radacini in stare de latenta, care „dorm” multi ani si care se pot reactiva la un moment dat sub actiunea diferitilor factori precum stresul, dezordinea hormonala, etc.

Rezultatul obtinut la epilarea definitiva este cuprins intre 80-90% privind reducere firelor de par. Acest rezultat se va mentine, cu exceptia cazurilor de hirsutism sau alte dereglari hormonale.

foto PR

 

My title page contents