Semne

Maria e o mama prezenta. O mama care stie sa isi tina ochii larg deschisi si urechile ciulite. Azi ne povesteste cum a inlocuit cicaleala copiilor cu cateva semne si marcaje pline de intelpciune.

 

La noi in familie, cei doi copii de 7 si 4 ani tind sa se lase repede furati de peisaj si imediat ii deturneaza vreaun stimul de la activitatea initiala!
Daca ii rog sa isi puna pijamaua pentru somn, asta presupune SI un drum la baie, unul pe hol si altul catre pisicul nostru Tom. Nu, pijamaua nu e nici pe toaleta, nici la cuier, nici sub coada motanului. Si totusi ei aleg un traseu ca asta. Asa se intampla si daca e nevoie sa stranga vreun joc, sa se pregateasca pentru scoala si gradinita sau ii chem la povestea de seara.

De ce asa?

DAR peste toate acestea stau 5 activitati pe care le repet(am) pana ma durea gura:

Va rog sa va puneti pantofii la cuier!

Va rog sa va puneti geaca in cuier!

Va rog sa trageti apa dupa ce folositi WC-ul!

Va rog sa va spalati pe maini!

Va rog sa ramaneti asezati cat timp mancati!

Ca o moara stricata sunt cu aceste 5 propozitii.

Si atunci mi-a venit o super (?) idee!

Idei de mame

Ia sa gasesc eu 5 imagini-semnalizatoare pe care sa le lipesc in punctele cheie! Am gasit 5 animatii frumoase (niste pantofi simpli, un cuier-copacel, un omulet care trage apa, unul care sta pe scaun si doua maini care se spala bine cu sapun). Sotul le-a scos la imprimanta fotografica si am “impanzit” cu ele casa.

Semne

Semne

Dupa 7 zile de afisare, as zice ca a scazut numarul propozitiilor-moara-stricata cu 20%. Not bad as pune! Eu perserverez! Acum pot spune doar Matei si sa arat frumos poza.

 

My title page contents