Si tu ai un copil care stie sa negocieze?

un copil care stie sa negocieze

Copiii de azi sunt foarte diferiti de copiii care am fost noi ieri. Nu stiu daca esti  de acord cu asta, insa eu vorbesc prin prisma celor pe care le vad la mine in casa. Spune-mi si tu ai un copil care stie sa negocieze?

 

Ma bucura indrazneala lor, curajul si dorinta de a schimba lumea. Imi place ca nu isi pleaca privirea si ca merg pana in panzele albe ca sa obtina ceea ce vor. Atat de mult, incat noi ca parinti am putea lua lectii de negociere de la ei.

Si iata un exemplu concret. Fiica noastra cea mare isi dorea de ceva vreme sa ii cumparam o bicicleta mai mare. E drept ca cea roz ii ramasese un pic cam mica. NU asta e important! Ce mi-a ramas in minte este stilul fetei mele. Copilul a facut in asa fel incat noi sa fim convinsi ca trebuie sa facem aceasta miscare cat mai repede si cat mai cu tact. Ca trebuie sa aruncam un ochi pe bicicletele de vanzare.

Cum ne-a sedus?

Pana sa ne hotaram, tinea sa ne arate la fiecare plimbare in parc cum se loveste cu picioarele de ghidon. Cum saua o jeneaza, cum rotile nu mai sunt stabile. „Pentru ca eu sunt mare si am nevoie de ceva mai stabil. O bicicleta ca cea de aici , ii arata tatalui ei de fiecare data cand avea ocazia pe tableta. Si, cum fiecare plimbare pe bicicleta veche era prilej pentru un nou mic accident, noi ( dar mai ales taica-su) s-a hotarat. Nu trebuia sa mai amanam cumpararea biclei pentru ziua de 1 iunie. Era musai ca Mara sa aiba bicicleta cea noua de ziua ei in martie. Ca doar e deja primavara.

Un copil care stie sa negocieze

Si uite aici, copilul nu doar ca isi obtinuse targetul, dar reusise sa devanseze timingul . Si pe deasupra si-a convins adversarul initial – tatal – sa isi cumpere si el bicicleta. Desi nu stia sa pedaleze. Desi sta prost la capitolul echilibru. Si uite asa al meu sot a bifat si el o bicicleta de aici. 

Priceputa la marketing-ul de guerilla fata mea, nu-i asa?

 

 

My title page contents