Siropuri de tuse pentru copii. Recomandări de la mămici, medici, remedii naturale

Siropuri de tuse pentru copii.  Dar ce este tusea? Tusea este un mecanism de apărare al organismului nostru și servește pentru a expulza materiale iritante, cum ar fi microbii, praful, fumul, mucus. Din acest motiv, nu ar trebui mereu să fie utilizat un sedativ pentru tuse, deoarece blochează organismul care luptă.

Dar tusea este enervantă, de multe ori copiii nu dorm, e obositoare, de aceea – în special pentru copii – este bine să știi câteva remedii naturale care pot avea efect antitusiv, oferind câteva ore de liniște.

Tipuri de tuse

Tusea e firească, iar un copil tușește de mai multe ori pe zi. Important e ca părinții să afle motivul pentru care tușește și să distingă tipurile de tuse. Astfel, vei ști dacă e o tuse inofensivă sau ascunde o boală anume. În general, la copii avem de-a face cu două tipuri de tuse: seacă și umedă (productivă și neproductivă).

Tusea uscată este de regulă cauzată de alergii, iar inflamația tractului respirator este cauzată de viruși sau bacterii. Se numește tuse uscată deoarece nu produce expectorație. Se manifestă mai mult ziua, determinând o izbucnire a tusei care poate dura de la 3 până la 10 minute.

Tusea resimțită în piept este foarte productivă și se poate manifesta cu respirație șuierătoare, senzație de constricție toracică și dificultăți de respirație.Tusea resimțită în piept este declanșată de o cantitate excesivă de mucus în piept. Din acest motiv, ea este numită tuse productivă. Tusea este deseori mai intensă dimineața și iarna. Aceasta poate fi agravată de virușii care afectează plămânii. În aceste cazuri este indicat să mergi urgent cu copilul la medic.

Siropuri de tuse pentru copii. Sfaturi de la mămici sau medici

Siropurile de tuse pentru copii sunt de mare ajutor în multe dintre cazurile de tuse și sunt recomandate de părinții care le-au testat, dar mai ales de medici. Primul pas trebuie să fie un control la medic, iar acesta va stabili tipul de tuse și siropul potrivit acesteia. Recomandarea se face și în funcție de vârsta copilului, alergiile pe care le poate avea și alți factori. În caz contrar, în loc să amelioreze, siropul de tuse poate agrava starea.

Siropuri de tuse pentru copii. Ce recomandă mămicile

Așa cum e de așteptat, mămicile încearcă și recomandă mai întâi siropurile naturale, pe bază de plante. Sunt mai bine tolerate de copii și au efecte pozitive. E adevărat, unele își fac efectul puțin întârziat, dar cu răbdare se rezolvă. Puteți alege între siropuri din muguri de pin, de pătlagină, de ceapă, deși nu e prea agreat de copii și binecunoscutul sirop din ridiche neagră. Sunt siropuri dulci, care ajută în cazul tusei și, totodată, cresc și imunitatea copiilor.

Siropuri de tuse pentru copii. Ce recomandă medicii

Nici medicii pediatrii nu sunt contra siropurilor naturale, mai ales când nu e vorba de vreo complicație. Printre siropurile recomandate de aceștia, Stodal și Grintuss au loc de cinste. Personal, am o părere foarte bună despre amândouă, însă preferatul este Grintuss, mai ales că acționează atât în caz de tuse seacă, dar și în caz de tuse productivă. Ambele sunt valabile pentru orice tip de tuse și se bazează 100% pe plante medicinale.În plus, au un gust foarte plăcut.

Siropuri de tuse pentru copii. Alte siropuri recomandate de medicii pediatrii.

– pentru tuse uscată și iritativă – Humex, Tusin, Rofedex, Paxeladinum, Sinecod, Bronchicum, Robitusin etc.
– pentru tuse productiva – ACC200, Bromhexin, Humex expectorant, Mucosol, Ambroxol, Mucosolvan etc.

Remedii naturale pentru calmarea tusei la copii

 1. Să bea foarte multe lichide (în special în cazul tusei productive); ajută la secreția de flegmă, pentru a se dizolva mai repede și are un efect emolient asupra durerii în gât.

2. Aerisește camerele, pentru a asigura întotdeauna aer curat și proaspăt în cameră.

3. Păstrați o temperatură de cel mult 20 de grade în camere.

4. Evitați aerul uscat din cameră, prin utilizarea unui umidificator sau pur și simplu prin plasarea de cârpe sau vase cu apă ude pe calorifere.

5. Lăsați copilul să doarmă cu capul ridicat (în unghi de aproximativ 30 °/ 45 °), pentru a ajuta căile respiratorii să rămână libere. E suficient să aibă doar o pernă suplimentară sub cap.

6. O ceașcă de lapte și miere: un remediu clasic al bunicii. Atenție! Copiilor cu vârsta sub 12 luni, nu li se administrează miere. În cazul tusei foarte productive și cu secreție, nu e indicat să li se dea lapte, deoarece acesta crește producția de mucus..

7. O linguriță de miere și zeamă de lămâie: într-o ceașcă torni sucul stors și puțin încălzit, de la o jumătate de lămâie, adaugi 1 linguriță de ulei de semințe de floarea soarelui și 3 linguri de miere. Amesteci și vei obține un sirop natural. Îl păstrezi la frigider și se dă o linguriță, dacă este necesar, pentru calmarea tusei.

8. Vapori ceapa (tot un remediu de pe vremea bunicii). Cureți și tai în felii 2 cepe, le pui la fiert într-un vas cu apă și le aduci în punctul de fierbere. Lași să dea câteva clocote și iei vasul. Îl așezi în camera copilului, ferit de el.

9. Supă de pui la cină: Potrivit cercetătorilor de la Centrul Medical al Universității din Nebraska, fierul și zincul din supa de pui accelerează procesul de vindecare în cazul unei tuse productive.

10. Ceai din plante cu tei, indicat în special în caz de tuse uscată.

Remedii mai puțin cunoscute

11. Untul din usturoi: amesteci 3 căpățâni de usturoi cu ulei de măsline, până când obții un amestec gros, ca untul. Îl întinzi pe o cârpă caldă, apoi o înfășori și o așezi pe pieptul copilului.

12. Inhalări pe bază de ulei esențial de eucalipt. Excelent în cazul tusei productive.

13. Semințe de grapefruit, în picături sau flacoane pentru aerosoli (germicid excelent și antibiotic natural).

14. Sirop de unguraș: are un efect calmant și balsamic și este preparat astfel: infuzie dintr-o linguriță de plantă unguraș. Îl îndulcești cu miere. Copiii beau două cești pe zi.

15. O excursie la mare: adesea tusea e provocată de aerul poluat al orașului. De aceea, o evadare la mare, pentru a respira aerul bun și bogat în iod, poate ajuta la îmbunătățirea situației căilor respiratorii.

 

Siropuri de tuse pentru copii. Sfaturi de care să țineți cont.

 

Chiar dacă v-a fost recomandat un sirop de tuse de către o altă mămică, e indicat să cereți mai întâi sfatul medicului pediatru.

Siropurile de tuse trebuie să fie special pentru copii, deoarece siropurile pentru adulți conțin cantități mai mari de substanțe sau concentrații mai mari de plante.

Citiți indicațiile de pe prospect și respectați cantitățile.

Nu depășiți doza recomandată de medic.

Siropurile sunt medicament, nu desert!

Foarte important! Siropurile de tuse sunt doar pentru copii, nu și pentru bebeluși!

 

My title page contents