Ștrudel cu mere și scorțișoară. Un dulce indiferent de cum e vremea afară

Ștrudel cu mere

Când spui mere, spui N deserturi, dintre cele mai gustoase. Poți combina merele cu scorțișoară, cu suc de lămâie, cremă de vanilie și stafide. Sau cu ce-ți mai trece prin cap. Nu ai cum să dai greș!

 

Porții: 12 felii

Preparare: 40 minute

Repaus: 20 minute

Coacere: 60 minute

Ai nevoie pentru aluat:

125 g făină

1 praf sare

4 lingurițe ulei

1 gălbenuș

60 ml apă călduță

 

Ai nevoie pentru umplutură:

8 mere

2 linguri suc de lămâie

2 linguri rom

50 g zahăr

1 linguriță scorțișoară

50 g stafide

50 g migdale tocate

5 linguri unt

30 g pesmet

3 linguri smântână

zahăr pudră

 

Pregătești ștrudelul așa:

  1. Faci un aluat din făină, sare, 3 lingurițe ulei, un gălbenuș și 60 ml apă călduță. Frămânți, ungi cu restul de ulei și acoperi. Lași să se odihnească timp de 20 de minute.
  2. Pentru umplutură, cureți merele de coajă și le razi. Amesteci merele cu suc de lămâie, rom, zahăr, scorțișoară și migdale. Încingi cuptorul la 200 grade Celsius.
  3. Topești untul într-o crăticioară. Împarți aluatul în două și întinzi 2 foi pe un prosop de bucătărie pudrat cu făină. Trebuie să fie subțiri. Ungi foile cu 2 linguri de unt topit și presari pesmet. Pe fiecare foaie așezi jumătate din cantitatea de umplutură și rulezi.
  4. Cele două ștrudele se așază într-o formă unsă și le coci timp de 60 de minute. Între timp, le ungi cu unt topit și smântână.
  5. Ștrudelele se servesc călduțe, pudrate cu zahăr și cu o porție de frișcă bătută.

 

My title page contents