Tăiței gratinați cu ciuperci

Budincile și sufleurile sunt o variantă potrivită pentru o cină în familie, pentru asigurarea unei mese hrănitoare. Atât pentru că sunt feluri de mâncare sățioase, dar totodată, sunt preparate calde.

 

Tăiței gratinați cu ciuperci

 

Porții: 8

Preparare: 20 minute

Coacere: 20 minute

 

Ai nevoie de:

300 g tăiței

Sare

8 cepe roșii

2 cepe verzi

300 g kaizer puțin prăjit

300 g ciuperci

1 lingură unt

2 linguri piper roz sau alb

½ legătură măghiran

100 ml supă

300 g cașcaval

200 ml smântână

 

Pregătești așa:

  1. Fierbi tăițeii al dente în apă cu sare. Tai rondele ceapa verde. Tai felii cepele roșii. Toci usturoiul. Razi cașcavalul. Tai fâșii carnea. Cureți ciupercile și le prăjești 3 minute în unt. Apoi le scoți din tigaie.
  2. Călești ceapa roșie și usturoiul. Adaugi 2/3 din cantitatea de ceapă verde și înăbuși împreună. Zdrobești o lingură de boabe de piper roz. Îl adaugi peste legume. Pui și puțin măghiran. Stingi totul cu supă și adaugi carnea, apoi 6 linguri de cașcaval ras și sare. Încingi cuptorul la 20 grade Celsius.
  3. Scurgi pastele și le amesteci împreună cu ciupercile și cu legumele. Repartizezi compoziția în 8 forme termorezistente sau într-una singură mai mare. Adaugi smântâna și restul de cașcaval, ceapă, piper și măghiran. Lași să se rumenească la cuptor 10-15 minute.
  4. Scoți preparatul, îl lași să se răcească puțin și servești.

 

My title page contents