Tarta cu dovlecei, mere, morcovi si nuci

Tarta cu dovlecei, mere, morcovi si nuci

Toamna e colorata si bogata. Darnica si magica. Aseara, mi-am umplut cosul cu mere, dovlecei, morcovi si nuci si am ticluit o tarta buna sa te lingi pe degete. Initial, reteta asta o foloseam pentru chec, insa acum am virat-o inspre tarta.

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • un dovlecel
  • 4 mere
  • 100 grame de nuci maruntite
  • 100 de grame de stafide
  • Optional – 100 de grame de merisoare
  • un pachet de unt
  • 5 oua
  • 150 de grame de zahar
  • sare
  • vanilie
  • scortisoara din belsug
  • 150 de grame de faina
  • o lingurita si jumatate de bicarbonat stins cu zeama de lamaie

MOD DE PREPARARE

  • Cureti morcovii, dovleceii si merele si le lasi la scurs intr-o sita
  • Separi oule si bati spuma albusurile cu un pic de sare
  • Separat, intr-un bol mare – freci galbenusurile cu zaharul. Apoi adaugi faina treptat si untul la temperatura camerei. Amesteci ( sau bagi la mixer) pana obtii o crema.
  • Tot aici pui bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
  • Te intorci la fructe, pe care le storci bine de zeama.
  • Ulterior le pui peste crema de galbenusuri. Adaugi nucile, stafidele si mersioarele.
  • In castronul cu crema, adaugi albusul batut spuma si amesteci usor.
  • Compozitia obtinuta o poti folosi in forme de briosa sau in tava de tarta. Nu uita sa ungi formele cu un pic de ulei mai ales daca nu sunt din silicon.
  • Dai la cuptor – 40 de minute la 170 de grade.
  • Nu uita ca din cand in cand sa intepi tarta aflata la cuptor cu o furculita ca sa iasa aerul si sa se coaca bine si la interior.
  • Apoi, pofta buna la sanatate!
My title page contents