Tartă cu mere și blat special din mălai și morcovi

Tartă cu mere

Cu siguranță îți plac tartele. Cu aluat atât de fraged, cu atâtea umpluturi, după tot atâtea gusturi. De data aceasta însă, îți oferim rețeta unei tarte cu un blat mai deosebit.

 

Porții: 12 felii

Preparare: 30 minute

Coacere: 45 minute

 

Ai nevoie pentru blat de:

1 măr

4 ouă

100 g unt

200 g morcovi

100 g zahăr

½ linguriță praf de copt

100 g migdale măcinate

100 g mălai

 

Ai nevoie pentru umplutură de:

2 linguri suc de lămâie

500 g mere

50 g gem de caise

zahăr pudră

 

Pregătești blatul așa:

Cureți mărul și îl razi. La fel procedezi și cu morcovii. Separi ouăle. Bați untul cu 50 g zahăr, înglobezi gălbenușurile, apoi mălaiul amestecat cu praf de copt și migdalele. Înglobezi la final amestecul de morcovi, urmat de albușurile bătute cu 50 g zahăr. Încingi cuptorul la 180 grade Celsius. Așezi aluatul într-o formă de tartă (cu diametrul de 26 cm) unsă și nivelezi.

Pregătești umplutura așa:

Cureți merele de coajă, le tai felii și le stropești cu suc de lămâie. Le așezi pe aluat în formă de evantai. Coci tarta la cuptor timp de 45 de minute. Când e gata, o scoți și o ungi cu gem de caise, încălzit în prealabil, pentru a nu fi diferențe de temperatură. Presari tarta cu zahăr pudră. Delicioasă!

 

My title page contents