Tarte cu ouă

Micul dejun, cea mai importantă masă a zilei, trebuie să fie sățios și variat. Ouăle sunt printre ingredientele cele mai folosite pentru pregătirea micului dejun. Iată o sugestie mai puțin testată pentru prima masă a zilei!

 

Porții: 6

Preparare: 30 minute

Răcire: 15 minute

Coacere: 30-40 minute

 

Ai nevoie de :

250 g făină

sare

125 g unt

13 ouă

1 ardei gras roșu

200 g smântână

3 linguri pesmet

piper

2 linguri pătrunjel tocat

2 linguri cașcaval ras

 

Pregătești așa:

  1. Frămânți rapid un aluat din făină, un praf de sare și unt (tăiat fâșii), 1 ou și 2-3 linguri de apă. Apoi îl învelești în folie alimentară și îl dai la frigider 15 minute.
  2. Tai ardeiul gras în cuburi. Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Întinzi o foaie de aluat și tai din ea bucăți cu care tapetezi 6 forme mici de tarte. Ungi fiecare bucățică de aluat din formă cu puțină smântână, presari pesmet, sare și piper. În fiecare formă spargi câte 2 ouă. Presari peste albuș bucăți de ardei roșu și pătrunjel verde tocat. Apoi presari puțină sare, piper și cașcaval. Coci tartele 30-40 minute. După primele 15 minute, acoperi cu folie sau hârtie de copt, pentru a nu se arde deasupra și a se pătrunde bine și în interiorul tartei.

Tartele cu ouă sunt delicioase, hrănitoare și aspectuoase.

 

Sursa foto: Pinterest

 

 

My title page contents