Masturbarea la copii. Iata tot ce trebuie sa stii

mastrurbarea la copii

Masturbarea la copii nu este o noutate, mai ales in societatea din prezent, cand toti au acces la tot felul de informatii, insa nu trebuie sa fie nici un motiv de ingrijorare!

Daca observi ca cel mic incepe sa isi plimbe manutele prin pantaloni, se ascunde de tine si isi atinge organele genitale in mot repetat pentru placere, iata, potrivit Babycenter.com, ce poti face cand apare masturbarea la copii:

1. Nu te panica!

Masturbarea este un lucru perfect normal. Ea nu creeaza durere fizica sau pshica, iar copiii care fac acest lucru nu se vor transforma in obsedati sexuali. Masturbarea la copii nu are un caracter sexual, asa cum se intampla in cazul adultilor. De ce? Pentru ca cei mici inca nu stiu ce este sexul.

 

Conform babycenter.com, cei mici se masturbeaza din placere si pot ajunge pana la orgasm. Ei vor experimenta inclusiv gemetele, oftatul, transpiratia si fata rosie de la final. Insa, este foarte important ca cel mic sa nu se masturbeze in mod constant si mai ales niciodata in public.

 

2. Nu spune NU!

Babycenter.com iti recomanda sa nu ii impui interdictii copilului cand vezi ca se masturbeaza! Astfel nu vei face altceva decat sa ii cresti dorinta de a experimenta. Cel mai bine este sa ignori ceea ce face si sa privesti intr-o alta parte. Capteza-i atentia pentru o activitate mult mai interesanta!

3. Distrage-le atentia!

Daca vezi ca cel mic se masturbeaza in public, cel mai bine, potrivit Babycenter.com este sa ii distragi atentia. Opteaza pentru jocuri precum puzzle, o poezie sau un cantecel, care sa il ajute pe cel mic sa uite de ceea ce facea inainte.

4. Controleaza-ti reactiile!

Conform Babycenter.com, cand iti vezi copilul masturbandu-se, cel mai important este sa-ti controlezi reactiile. Modul in care te comporti in fata lui ii poate crea sentimente de vinovatie si teama.  Daca stii ca ai un copil sensibil, fii foarte atenta ce si cum faci cand il surprinzi. In cazul in care cei mici vad ca parintii lor au reactii precum dezgust, panica sau teama, vor deveni inhibati.

 

 

 

Articol adaptat din babycenter.co

My title page contents