Masturbarea la copii. Iata tot ce trebuie sa stii

mastrurbarea la copii

Masturbarea la copii nu este o noutate si nici un lucru care sa te sperie. Masturbarea implica cunoasterea propriului corp si este o parte normala a cresterii. Inainte sa tragi concluzii si sa treci la fapte, este bine sa stii de ce se masturbeaza copilul tau si ce efecte va avea aceasta actiune pe viitor.

 

De ce se masturbeaza copiii?

Copiii se masturbeaza din aceleasi motive ca si adolescentii si adultii: este placut! Explorarea corpului face parte din procesul de crestere. Copiii invata sa sara, sa alerge, sa mearga si sa foloseasca toaleta. Ei pot fi la fel de curiosi in privinta organelor genitale. La fel cum sunt si in cazul degetelor, urechilor sau alte parti ale corpului. Iar in cazul in care au trecut recent de la scutece la chilotii, ei vor fi capabilit sa isi plimbe mainile si sa exploreze aceaste zone. Mai ales pentru ca ajunge la ele pentru prima data.

Citeste si despre ce inseamna tulburarea senzoriala la copii.

Normalitatea masturbarii la copii

Majoritatea parintilor cand vad acest tip de explorare incearca sa-l opreasca si se intreaba daca este normal. Ei bine, raspunsul clar este: DA!

Ce poti face?

  1. Nu te panica!

Masturbarea este un lucru perfect normal. Ea nu creeaza durere fizica sau pshica, iar copiii care fac acest lucru nu se vor transforma in obsedati sexuali. Masturbarea pentru copii nu are un caracter sexual, asa cum se intampla in cazul adultilor. De ce? Pentru ca cei mici inca nu stiu ce este sexul.

Atentie la cei mai mari!

In cazul copiilor mai mari, masturbarea este adesea un pont pentru abuz de materiale sexuale nepotrivite. La copiii mici insa, probabilitatea este foarte mica. Ei nu au imaginatia necesara pentru acest tip de comportament. Este mai probabil ca un copil mai mare sau un adolescent sa aiba devieri comportamentale in urma unui abuz sexual.

Pana unde?

Un lucru este clar: cei mici se masturbeaza din placere, iar acest sentiment este la fel ca pentru adolescenti sau adulti. Un copil ca si un adult, se poate masturba pana la orgasm. El poate experimenta inclusiv gemetele, fata rosie si oftatul de la final. Dar acest lucru nu este deloc ingrijorator!

Desigur, cel mai important, este ca actiunea sa nu aiba loc in mod constant. Masturbarea devine o problema doar atunci cand cel mic exagereaza. Daca observi ca copilul tau se masturbeaza constant si excesiv, este posibil ca el sa sufere de enxietate. Sa fie coplesit de emotii sau sa fie lipsit de atentie acasa.

  1. Ignora masturbarea!

Este posibil ca tu sa-i fi spus deja copilului tau ca exista anumite parti ale corpului pe care doar parintii sau doctorii le pot atinge. Multi parinti incearca sa le explice intimitati sexuale copiilor, tocmai pentru a evita abuzurile sexuale sau alte curiozitati. Si uite asa, probabil, ei au extins acest concept pana la masturbare. Totusi, nu este cazul sa decizi cand cel mic are voie sau nu sa se masturbeze.

Nu spune NU

Nu ii impune interdictii atunci cand vezi ca se masturbeaza! De ce? Pentru ca tot ceea ce vei obtine din partea lui va fi o dorinta mai mare de a face ceea ce tu nu ii dai voie. Cel mai bine este sa ignori ceea ce face si sa privesti intr-o alta parte. Capteza-i atentia pentru o activitate mult mai interesanta!

  1. Distrage-le atentia!

Chiar daca esti perfect constienta de normalitatea acestei activitati, s-ar putea sa fii profund rusinata in momentul in care cel mic se va masturba in public. In acest moment, este cazul sa-i atragi atentia. Provoaca-l la o alta activitate, cum ar fi apasarea nasului, batutul din palme. Copiii se masturbeaza din plictiseala si pentru ca mainile lor sunt libere.

Daca observi ca copilul tau isi plimba mainile printre picioare cand aveti musafiri da-i o jucarie. Cheama-l sa faceti impreuna un puzzle. Totodata poti folosi jocuri de carti sau de echipa, o minge pe care sa o bata prin casa. Orice activitate care ii va scoate mainile din pantaloni este perfecta!

  1. Controleaza-ti reactiile!

Cand iti vezi copilul masturbandu-se, cel mai important este sa-ti controlezi reactiile. Atitudinea ta cand il vezi masturbandu-se il poate descuraja. Ii poate crea sentimente de vinovatie. Daca stii ca ai un copil sensibil, fii foarte atenta ce si cum faci cand il surprinzi. Daca cei mici vad ca parintii lor au reactii precum dezgust, teama, nesiguranta si mai ales o opinie critica, ei vor trage concluzii gresite. Ei vor crede ca masturbarea este o actiune asociata cu sentimente de vina si rusine.

 

Articole asemanatoare:

My title page contents