Un măr pe zi păstrează bolile la distanta

Un măr pe zi păstrează bolile la distanta

Un măr pe zi păstrează bolile la distanta. Sa fie oare adevarat? Merele sunt unele dintre cele mai populare fructe, dar și unele dintre cele mai sanatoase.  O sursa importantă de antioxidanti si vitamine, un mar pe zi pastreaza bolile la distanta si se afla la baza unei diete echilibrate si sanatoase.

 

Originar din Europa de Est si din Asia, marul s-a raspandit in cele mai multe regiuni temperate din lume, existand peste 7000 de soiuri. In plus, este un fruct deosebit de rezistent care isi patreaza propietatile nutritive pana la patru luni, daca este pastrat in conditii optime.

Un măr pe zi păstrează bolile la distanta

Nutritionistii sunt de acord ca merele reprezinta unul dintre cele mai bune remediii naturale si recomanda consumul zilnic. Toamna este cu siguranta sezonul de varf pentru a te bucura de aceste fructe delicioase!

Beneficiile merelor pentru sanatate

Regleaza glicemia

Merele contin fitonutrienti, precum quercitina care preveni fluctuatiile nivelului de zahar din sange. In plus, polifenolii din mere incetinesc absorbtia glucozei din tractul digestiv. Toate aceste mecanisme declansate de mere sunt benefice in controlarea nivelului ridicat al glicemiei.  Merele sunt recomandate bolnavilor de diabet zaharat datorita acestor proprietati.

Cocktail de multivitamine si minerale

Merele sunt bogate in antioxidanti, polifenoli, fitonutrienti si flavonoide. Alaturi de vitamina C si betacaroten, fructele sunt si o sursa excelenta de vitamine din complexul B, cum ar fi tiamina, riboflavina si tiamina. Consumate cu coaja,  merele contin si calciu, acid folic, potasiu , fosfor si fier, nutrienti foarte benefici pentru  organism.

Tin la distanta bolile de inima

Specialistii in nutritie au ajuns la concluzia ca persoanele care consuma mere zilnic sau des prezinta un risc mai scazut de a suferi de boli grave de inima. Una dintre explicatii ar putea fi legata de faptul ca merele contin fibre solubile, care au au rolul de a diminua nivelul colesterolului.

Un măr pe zi păstrează bolile la distanta

Consumul unui mar reprezinta 18% din aportul zilnic recomandat de fibre. Un alt factor important este un flavonoid numit epicatehina,  cu rol in reducerea tensiunii arteriale.

Au efect probiotic si stimuleaza bacteriile sanatoase

Merele contin pectina, un tip de fibra care actioneaza asemeni unui probiotic. Noi studii sustin ca acesta poate fi motivul care explica beneficiile merelor impotriva obezitatii,  diabetelui zaharat de tip 2 si a bolilor de inima.

Aliat de incredere in dietele de slabit

Specialistii in nutritie recomanda consumul de mere in dietele de slabit datorita numarului (50 de calorii/100 g). In plus, fructele au propietati detoxifiante.

Intaresc sistemul imunitar

Merele contin un antioxidant puternic (quercitina) care ajuta la intarirea si imunitatii.

My title page contents