Vacanța cu bebelușul la mare. Cum te pregătești pentru o vacanță în 3

Vacanța cu bebelușul la mare

Și iată cum a trecut timpul și bebe se pregătește de prima lui vacanță la mare. El nu are nicio grijă, însă părinții… sau mai exact, mama, DA! Începând cu neplăcerile soarelui, cu hrana acestuia, mai ales că tocmai a început diversificarea și continuând cu apa mării, care nu trebuie să fie prea rece și multe alte probleme, toate îi dau bătăi de cap mamei.

 

 

Presupunem că deja biletul a fost cumpărat, că alegerea a fost bine gândită. De ajutor sunt și părerile mămicilor de pe diferite forumuri, care împărtășesc din experiența lor, ceea ce le-a ajutat cu adevărat și ce nu. Și odată împăcată cu ideea de vacanță cu bebe la mare, te apuci de făcut bagaje. Aici, alt stres, Ce să iei, ce să nu iei, cât, cum și de ce.

Ce pui în bagajul bebelușului: hrană, îmbrăcăminte și accesorii

  • Din bagaj nu trebuie să lipsească: cerealele sau biscuiții preferați ai celui mic. De asemenea, în cazul în care nu-l alăptezi, trebuie să ai rezerve de lapte praf, în cantități suficiente pe durata întregului sejur.
  • Dacă ai testat deja mâncărica la borcan, special concepută pentru bebeluși, e bine să ai câteva borcănele la tine. Te vor ajuta să rezolvi urgent problema mesei, atunci când nu ai o altă soluție la îndemână. Dacă însă, nu le-ai testat pe bebelușul tău până acum, nu e chiar cea mai bună idee să experimentezi în vacanță. Poți să mai iei cu tine niște cereale instant, fie cu legume, fie cu fructe. Se prepară rapid și sunt foarte bine tolerate de copii.
  • Foarte important! Nu uita să iei rezerve din scutecul folosit și bine tolerat de bebe. Nu se știe dacă vei găsi acolo unde mergi. În plus, te-ar putea costa dublu sau chiar triplu. De asemenea, crema specială și șervețelele umede, de mare folos mai ales în vacanță.
  • Dacă ai un sterilizator sau mai simplu, doar o soluție, ia-o cu tine. Să ai 2-3 biberoane, 2-3 tetine și neapărat suzeta, în dublu exemplar, în caz că se pierde. Evident, dacă bebe folosește așa ceva.

 

Ce pui în bagajul bebelușului pentru plajă

  • Pe lângă faptul că trebuie să respecți intervalul orar de expunere la soare, nu uita crema pentru plajă, care trebuie să aibă un factor de protecție ridicat: 50 pentru copii. Nu stați la plajă între orele 11.00-16.00. Ba chiar mai mult, în funcție de cum arde soarele în ziua respectivă. Pielea bebelușului se arde chiar și cu cremă. Poate sta și sub o umbreluță, deoarece reușește să se bronzeze chiar și astfel.
  • Orice familie cu copii nu pleacă de acasă fără o mini trusă de prim ajutor, dotată cu toate cele necesare: o soluție anti-febră, una pentru calmarea durerilor, de dinți sau urechi, plasturi, cremă antiseptică, bandaje, medicament pentru burtică, spray împotriva țânțarilor și insectelor, termometru, un spray nazal și mai poți adăuga ceea ce consideri util pentru bebelușul tău.
  • Mai adaugă în bagaj bluzițe deschise la culoare, să ai de rezervă, o mini-piscină, dacă vrei să-l ții în apă, dar aproape de tine, colac sau vestă pentru momentul când intră în apă, pălărie de soare și umbrelă de soare sau pentru cărucior.
  • Jucăria preferată și altele pentru distras atenția atunci când bebe devine capricios.
  • Căruciorul pentru plimbări pe faleză, dar și pentru deplasări prin stațiune.

 

Dacă te pregătești bine înainte de a pleca de acasă, vacanța cu bebelușul la mare nu poate fi atât de înspăimântătoare.

 

 

 

 

 

 

My title page contents