10 minuni istorice. 10 minuni naturale. 10 minuni din patrimoniul UNESCO pe care să le descoperi în acest an!

10 minuni istorice. 10 minuni naturale. 10 minuni din patrimoniul UNESCO pe care să le descoperi în acest an!

10 minuni istorice. 10 minuni naturale. 10 minuni din patrimoniul UNESCO pe care să le descoperi în acest an! Madalina ISAR stie mai bine decat oricine ca, patrimoniul mondial include sute de locații impresionante.  Unice și de o valoare inestimabilă.

 

De la regiuni sălbatice neatinse de modernitate și turism, orașe medievale bine păstrate sau temple pline de simboluri cu o vechime mai mare decât marile piramide egiptene și până la mănăstiri din piatră ce par suspendate între cer și pământ. Descoperă într-un tur cultural și istoric unele dintre cele mai spectaculoase locuri din UNESCO.

 

10 minuni istorice. 10 minuni naturale. 10 minuni din patrimoniul UNESCO.

Delta Dunarii – perla României

Declarată Rezervație a Biosferei în cadrul UNESCO încă din 1991, Delta Dunării este singura deltă din întreaga lume ce poartă această titulatură. Din patrimoniul său fac parte peste 5000 de specii de plante, păsări, insecte și mamifere rare. Fauna și flora sălbaticei regiuni sunt asemăntate cu cele ale Insulelor Galapagos din Ecuador. Delta Dunării este de altfel poziționată pe locul 3 mondial în ceea ce privește biodiversitatea.

Minuni la Dunare

O plimbare romatică pe lacurile mozaicate cu lotuși, iriși de baltă și nuferi protejați la nivel european. O sesiune de observare a păsărilor sălbatice, degustări de bucate lipovenești gătite pe malul apei. Relaxare pe plajele sălbatice întinse la locul de întâlnire dintre Dunăre și Marea Neagră, sunt doar câteva de experiențele unice pe care le poți trăi aici.

 

Delta Dunarii – perla României

Delta Dunarii – perla României

 

Delta pentru toti – Gulliver Delta Resort 4*

Tarife de la 539 lei/persoana, 3 nopti de cazare cu All Inclusive, transport autocar Bucuresti-Murighiol-Bucuresti. Doua gustari lipovenesti, surpriza de ”bun venit”, acces gratuit la piscina, loc de joaca, foc de tabara etc. Detalii pe www.gulliverresort.ro, office@gullivertours.ro, call center 021.794.75.07; 0784.215.624.

 

10 minuni istorice. Centrul vechi din Berna

Considerat cel mai frumos oraș medieval din Elveția și unul dintre cele mai bine păstrate din Europa, Berna face parte din UNESCO  din anul 1983. Orașul vechi a fost fondat în anul 1191 de către Ducele de Bertold al V-lea de Zahringen. Acesta este împărțit în străzi pietruite, case istorice cu acoperișuri din țiglă roșie, turnuri cu ceasuri astronomice ce se întind de-a lungul râului Aare, cu vederi excelente spre crestele Alpilor.

Un tur la pas în orașul vechi Berna ce pare desprins din timpurile medievale trebuie să includă neapărat și un răsfăț culinar în una dintre cofetăriile tradiționale unde se servesc praline de ciocolată artizanală.

 

Centrul vechi din Berna

Centrul vechi din Berna

Circuit Elvetia

Tarife de la 829 euro/persoana, 8 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-4*, transport avion, tururi si excursii cu autocar prevazute in itinerariu, ghid local. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Palatul și Grădinile Versailles

Exemplul perfect de artă francez a secolului al XVIII lea, Palatul Versailles este unul dintre cele mai populare simboluri din Franța. Considerat Leagănul Libertății, Palatul este celebru pentru cele 2100 de ferestre și 1250 de șeminee. Dar și pentru interiorul grandios care reflectă splendoarea monarhiei franceze ce corespundea ambițiilor aproape disperate ale Regelui Ludovic al XIV lea care și-a impus să realizeze un palat pe măsura puterii sale.

 

 Palatul și Grădinile Versailles


Palatul și Grădinile Versailles

Mon amour, Paris

Alături de impresionantele sale grădini geometrice amețitoare, Palatul Versailles este inclus în patrimoniul mondial și considerat unul dintre cele mai opulente palate regale din întreaga lume.

 

 Palatul și Grădinile Versailles


Palatul și Grădinile Versailles

 

City Break Paris

Tarife de la 499 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

Mănăstirile de la Meteora, locul care sfidează timpul

Unul dintre cele mai frumoase colțuri de venerație ale planetei, Meteora este al doilea cel mai important centru de pelerinaj din Grecia, după Sfântul Munte Athos. Pădurea din piatră îți taie respirația la propriu, iar atmosfera încărcată de spiritualitate îți dă o plăcută stare de pace chiar dacă bisericile din piatră se înalță până la 600 m deasupra nivelului mării.

 

 Mănăstirile de la Meteora, locul care sfidează timpul


Mănăstirile de la Meteora, locul care sfidează timpul

Mănăstirile dintre stânci ale pustnicilor au fost ridicate începând cu secolul al XI lea dominând întreaga câmpie a Tessaliei și fac parte din UNESCO încă din 1988.

Circuit Grecia

Tarife de la 266 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri 3*, transport autocar, tur Atena, ghid roman. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Centrul istoric Siena

Vechea cetate medievală a orașului toscan Siena este înscrisă pe listele patrimoniului mondial din 1995 datorită impozantelor edificii romano-gotice și a bisericilor din piatră galbenă pline de simboluri ezoterice, ce au fost foarte bine conservate.

 

Centrul istoric Siena

Centrul istoric Siena

Geniul lui Michelangelo

Simbolul locului este Catedrala Siena la care a lucrat geniul Michelangelo, între anii 1501-1504, cu Baptiserul și Cripta de sub Dom. Descoperă în Siena și impresionanta Fortăreață Medicea, locația lui Cosimo de Medici sau Palatul Chigi Saracini ce a aparținut familiilor Marescotti și Piccolomini-Mandoli.

Circuit Toscana

Tarife de la 479 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri 3*, transport avion, tururi si excursii autocar prevazute in program, ghid. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

Templele megalitice din Malta

Mica țară europeană Malta găzduiește un număr impresionant de Temple Megalitice. Potrivit cercetătorilor, în urma ultimelor săpături arheologice au fost descoperite obiecte de cult ce ar data de acum 7000 de ani, fapt ce arată că templele malteze ar fi chiar mai vechi decât Piramidele de la Giza.

 

Templele megalitice din Malta

Templele megalitice din Malta

Enigme

Complexul de clădiri preistorice de la Tarxien, Ggantija, Hagar Qim și Mnjdra răspândit pe toată suprafața arhipelagului maltez, face parte din patrimoniul UNESCO și reprezintă unele dintre cele mai enigmatice structuri de pe mapamond.

 

Templele megalitice din Malta

Templele megalitice din Malta

Sejur Malta

Tarife de la 356 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 4*, transport avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

Kotor, unul dintre cele mai spectaculoase fiorduri din lume

Golful Kotor de la Marea Adriatică, ce străbate orașul cu același nume din Muntenegru, este cel mai sudic fiord din Europa, asemănat chiar cu fiordurile norvegiene. Această minune a naturii mai este supranumită și ”Boka Kotorska” și a fost inclusă în patrimoniul mondial încă din anul 1979.

 

Kotor, unul dintre cele mai spectaculoase fiorduri din lume

Kotor, unul dintre cele mai spectaculoase fiorduri din lume

 

Albastru nemarginit

O croazieră pe apele cristaline ale golfului mărginit de pereții stâncoși ce îți taie respirația sau o plimbare boemă în orașul medieval Kotor sunt doar câteva dintre activitățile prin care poți admira peisajele luxuriante ale Muntenegrului.

Circuit Muntenegru

Tarife de la 425 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Cetatea fortificată a orașului Toledo

Fosta capitala medievală a Castiliei, Toledo este un impozant oraș cu o vechime de până la 2000 de ani, ce a fost ridicat pe colina unui deal împrejmuit de râul Tajo. Cetatea medievală ce păstrează urmele maurilor, romanilor și vizigoților este parte din UNESCO din 1986.

Pornește pe urmele maurilor și descoperă în Toledo cele mai impresionante construcții fortificate, începând cu impozantul Castel Alcazar din secolul III și până la Catedrala Gotică din secolul I.

 

Cetatea fortificată a orașului Toledo

Cetatea fortificată a orașului Toledo

 

Circuit Spania

Tarife de la 729 euro/persoana, 9 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri 4*, transport avion, tur cu autocar conform programului, ghid local. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Parcul Național Plitvice

Perla luxuriantă a Croației este Parcul Natural Lacurile Plitvice aflat între Zadar și Zagreb, parte din patrimoniul mondial din 1979, datorită numărului mare de plante, păsări și mamifere care se găsesc aici.

Lacuri din poveste

Dar și pentru cele 16 lacuri turcoaz, pădurile de conifere, cascadele cristaline și peșterile din dolomită și calcar care ”decorează” întreaga regiune. Parcul Național Plitvice adună mai bine de un milion de vizitatori pe an, chiar dacă mare parte dintre traseele sale sunt încă nepracticabile.

 

Parcul Național Plitvice

Parcul Național Plitvice

 

Circuit Croatia

Tarife de la 484 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport autocar, vizite prevazute in program, insotitor de grup. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Orasul vechi Nessebar

Fosta aşezare antică a tracilor numită Messambria de la malul Mării Negre este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa. Nessebar a fost fondat la sfârșitul epocii bronzului, iar de-a lungul timpului a înflorit sub stăpânirea a diverse popoare printre care și grecii.

Din alta lume

Situat pe o mică peninsulă legată de continent printr-un istm îngust, orașul istoric al Nessebarului își poartă călătorul pe urmele foștilor pescari. Aici, casele din lemn cu mori de vând, străzile pietruite și bisericile antice pline de mozaicuri au fost excelent conservate. De aceea, Nessebar face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

 

Orasul vechi Nessebar

Orasul vechi Nessebar

Sejur Nessebar

Tarife de la 142 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport individual. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Sursa foto: pixabay.com, flickr.com

My title page contents