5 circuite de călătorie pentru întreaga familie

Circuite de călătorie. Cum preferați? Cu autocarul sau cu avionul? Mădălina Isar ne asigură că acest tip de vacanță a devenit tot mai căutat de către turiștii români. Motivul este mai mult decât evident. În acest fel poți descoperi cât mai multe orașe și obiective turistice din țara țintă, să te bucuri de peisaje memorabile și să iei contact cu cele mai frumoase obiceiuri locale. În plus, tarifele sunt avantajoase atât pentru familiile cu copii, seniorii în căutare de relaxare, cât și pentru tinerii dornici de experiențe culturale.

 

Iată 5 călătorii pe care le poți face prin programul ”Circuite pentru Toți”, lansat de agenția BestTourism și gândit pentru întreaga familie, la cel mai bun raport calitate/preț.

5 circuite de călătorie: Istanbul, orașul cu două fețe

Un tur al orașului aflate pe două continente: Europa și Asia, Istanbul îți oferă prilejul excelent să bifezi cele mai importante simboluri turcești. Odată ce ai ajuns aici vizitează Moscheea Albastră – cea mai mare din Turcia și singura ce deține 6 minarete, Basilica Hagia Sofia – care a fost timp de 1 mileniu cea mai mare biserică a lumii creștine, dar și somptuoasele Palatele Topkapi și Dolmabahce. Dacă călătorești cu cei mici nu poți rata Miniaturk Park, unul dintre cele mai mari parcuri de miniaturi din lume, ce conține replicile celor mai importante construcții din Turcia, pe o suprafață de circa 60.000 mp.

 

5 circuite de călătorie: Istanbul, orașul cu două fețe

5 circuite de călătorie: Istanbul, orașul cu două fețe

 

Pentru priveliști de excepție poți urca în Turnul Galata sau să faci o croazieră pe Bosfor și Marea Marmara până la Insula Prințului, Buyukada. Dacă ești gurmand te poți răsfăța cu un Turkish Kumpir (un cartof copt cu diverse umpluturi) în zona Podului Galata sau să te relaxezi la shopping în Marele Bazar.

Circuite pentru Toti – Istanbul

Tarif special: 140 euro/persoana,  4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport autocar, ghid. Bonus: Croaziera pe Bosfor. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Israel, Țara Sfântă

Cei mai mulți dintre turiștii care ajung în Israel sunt pelerini ce vor să urmeze pașii Mântuitorului în Cetatea Sfântă a Israelului și în cele două orașe Bethleem și Nazaret, strâns legate de Nașterea și copilăria lui Isus. Însă, Israel nu este doar despre situri arheologice și atracții religioase, aici își rezervă vacanțele inclusiv tinerii în căutare de distracție sau familiile dornice de relaxare la soare.

 

Israel, Țara Sfântă

Israel, Țara Sfântă

 

Tel Aviv cu impresionantele sale plaje de la Mediterană, viața de noapte fulminantă și cetatea Jaffa, este unul dintre cele mai cosmopolite locuri din țară. Urmat îndeaproape de Haifa, un oraș recunoscut pentru al său port pitoresc, cât și pentru Muntele Carmel unde se află Templul și Grădinile Baha`i, unele dintre cele mai frumoase grădini terasate din lume. În plus, exotica stațiune Eilat, scăldată de apele Mării Roșie, este o destinație preferată mai ales de către familiile cu copii.

Circuite pentru Toti – Israel

Tarif special: de la 404 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu demipensiune la hoteluri de 3*-4*, transport avion, tururi si transferuri conform programului, ghid. Bonus: excursie la Masada – Ierihon – Marea Moarta. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

Muntenegru și Croația, două bijuterii balcanice

Un circuit în Peninsula Balcanică este perfect mai ales dacă vrei să descoperi cele mai populare locuri din Muntenegru și Croația. Odată ce ai pătruns în Muntenegru îți vei da seama de ce poartă supranumele de Țara Munților Negri, mai ales atunci când vei traversa impresionantul Durmitor Park și vei admira cel mai sudic fiord european, Kotor.

Pentru plajă și răsfăț la soare îți recomand Riviera Budvanska care găzduiește aproape 40 de plaje scăldate de cele mai clare ape ale Mării Adriatice. Dar și orașul Budva, care pe lângă plajele sale, mai este vestit și pentru istoria de 3000 de ani încă păstrând cele mai exemplare construcții venețiene.

 

Muntenegru și Croația, două bijuterii balcanice

Muntenegru și Croația, două bijuterii balcanice

 

Croația, țara cu 1000 de insule, înseamnă lecții lungi de istorie, dar și experiențe memorabile în natură, alături de cei dragi. Vizitează Dubrovnik, cel mai impresionant oraș medieval de la Marea Adriatică ce face parte din UNESCO, calcă pe urmele Împăratului Dioclețian în Split, cel mai bun loc unde poți observa viața dalmată, sau fă cunoștință cu Zagreb, capitala cosmopolită împărțită în zona modernă și cea medievală.

 

 

Nu departe de Zadar se întinde și cel mai cunoscut parc din Peninsula Balcanică – Parcul Național Lacurile Plitvice, unde turiștii de toate vârstele descoperă traseele montane de pe malurile celor 16 lacuri tucoaz,  presărate cu zeci de cascade și peșteri.

Circuite pentru Toti – Muntenegru-Croatia

Tarif special: 269 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport autocar, ghid. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Italia, cele mai populare orașe din nordul țării

Este greu să faci un top al celor mai frumoase locuri din Italia, multe dintre orașele din cizmă mustesc de istorie și sunt binecuvântate cu peisaje pitorești. Aventurează-te într-un circuit în Nordul Italiei ce îți descoperă locuri de basm precum Veneția – un oraș construit pe 118 insulițe despărțite de canale și interconectate prin numeroase poduri baroce.

 

Italia, cele mai populare orașe din nordul țării

Italia, cele mai populare orașe din nordul țării

 

Padova, unul dintre orașele-universitare de prestigiu ale Italiei, este preferat mai ales de către turiștii seniori ce ajung în pelerinaj la Bazilica Sfântului Anton, cunoscută îndeosebi pentru Altarul realizat de geniul Donatello.

 

Italia. Verona

Italia. Verona

 

La Verona, unul dintre cele mai romantice orașe medievale din Europa, vei vizita Casa cu Balconul Julietei, în timp ce în Milano te vei răsfăța la shopping în Galeriile Vittorio Emanuele II, vei admira panoramele din impresionantul Dom gotic sau vei vizita Castelul Sforzesco.

 

Padova, unul dintre orașele-universitare de prestigiu ale Italiei

Padova, unul dintre orașele-universitare de prestigiu ale Italiei

 

Circuite pentru Toti – Nordul Italiei

Tarif special: 305 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid. Bonus: Croaziera pe Dunare in Budapesta. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Praga și Viena, două orașe cu iz imperial

Unele dintre cele mai căutate orașe europene, Praga și Viena sunt perfecte de explorat într-un circuit antrenant. Dacă Orașul de Aur se laudă cu cel mai mare castel medieval din Europa (inclus în Guinness World Records), Viena este centrul muzicii clasice, al valsului și operei fiind un adevărat magnet pentru melomani.

 

Praga și Viena, două orașe cu iz imperial

Praga și Viena, două orașe cu iz imperial

 

Descoperă în Parga, cetatea ce păstrează între zidurile fortificate Catedrala Sfântul Vitus, pierde-te pe Strada de Aur și urcă în Turnul cu Ceas Astronomic pentru vederi panoramice de excepție. În Viena nu poți rata o plimbare cu caleașca de epocă în zona Ringului Vienez, splendidele palate ridicate în timpul monarhiei de Habsburg, precum Schonbrunn, Holfburg sau Belvedere, și regăsește-te spiritual în Catedrala Sfântul Ștefan, o bijuterie a stilului gotic.

 

Circuite de călătorie. Viena

Circuite de călătorie. Viena

 

Circuite pentru Toti – Praga -Viena

Tarif special: 296 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-4*, transport autocar, ghid. Bonus: excursia la Castelul Konopiste si croaziera pe Budapesta. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

 

Sursa foto: pixabay.com

 

My title page contents