5 insule luxuriante, pentru o vacanță de primăvară de neuitat

5 insule luxuriante, pentru o vacanță de primăvară de neuitat

Azi, mai multe decât oricând, Mădălina Isar ne trimite către 5 insule luxuriante. De ce? Pentru că, primăvara aceasta se poartă vacanțele de relaxare, iar pentru asta poți evada pe o insulă cu iz tropical din Europa. Sunt locuri celebre pentru rezervațiile naturale, pădurile de pini sau chiparoși, plantațiile de lămâi și portocali. Dar și pentru plajele idilice, orășelele cochete de coastă și gastronomia excelentă.

 

Iată 5 insule luxuriante ale paradisului, numai bune de bătut la pas în această primăvară!

Insule luxuriante: Sicilia

Cea mai mare insulă din Mediterană este o grădină exotică încă din luna martie, când dealurile molcome sunt acoperite de leandri, lămâi și portocali înfloriți. Primăvara este cea mai bună perioadă pentru un sejur în Sicilia, mai ales dacă vrei să combini relaxarea la soare cu vizitele culturale, iar această insulă a Italiei nu duce deloc lipsă de monumente istorice.

 

Insule luxuriante: Sicilia

Insule luxuriante: Sicilia

 

Fă un tur al orașului Taormina, unde se află Teatrul Grecesc. Evadează câteva ore în Palermo, fostul oraș al regilor normanzi unde se ridică semețe palate baroce și catedrale bizantine. Iar din Catania ai posibilitatea să te îmbarci într-o croazieră în jurul Vulcanului Etna.

Dacă iubești festivalurile, acum au loc în Sicilia numeroase evenimente. Cel mai popular este Festivalul Infiorata ce se desfășoară în orașul baroc Noto. Evenimentul este dedicat Sfântului Corrado și se celebrează prin acoperirea tuturor străzilor cu impresionante covoare din flori.

 

Insule luxuriante: Sicilia

Insule luxuriante: Sicilia

Sejur Sicilia 

Tarife de la 295 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Insule luxuriante: Cipru

Insula Afroditei își încântă călătorul cu plaje lungi arcuite în jurul Mediteranei, orășele pline de viață cu un amestec inconfundabil între stilul grecesc și cel otoman, promenade largi împânzite de palmieri, o vreme prietenoasă tot timpul anului și golfuri mărginite de stânci cu forme impresionante.

 

Insule luxuriante: Cipru

Insule luxuriante: Cipru

 

Cea mai populară stațiune din Cipru este Limassol, unde te poți relaxa în Grădina Zoologică, unde poți admira păsări exotice, inclusiv coloratele flamingo, dar și plante mediteraneene cu o încântătoare grădină de orhidee.

Tot primăvara, în Limassol are loc și celebrul Carnaval Cipriot, un eveniment ce durează 10 zile și include parade cu care alegorice, spectacole de dans și muzică numite ”Cantades” și evenimente gastronomice. În plus, întregul oraș este precum o grădină luxuriantă dominat de palmieri, hibiscus, portocali, lămâi și bougainvillea.

 

Insule luxuriante: Cipru

Insule luxuriante: Cipru

 

Sejur Cipru 

Tarife de la 365 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, by besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Insule luxuriante: Tenerife

Primăvara este perfectă pentru vacanțe în Tenerife, acum insula ”înflorește” la propriu. Dealurile vulcanice sunt acoperite cu flori de hibiscus, plumeria, tajinaste, strelitia și arbuști de bougainvillea, de parcă te-ai afla în Grădina Edenului.

 

Insule luxuriante: Tenerife

Insule luxuriante: Tenerife

 

Insula Eternei Primăveri te așteaptă cu stațiuni moderne în partea de sud și sate pescărești adormite în timp în zona de nord. Tot aici se întinde singura junglă din Europa, impresionante grădini de orhidee, parcuri ce găzduiesc plante endemice inclusiv ciudatul ”Copac al Dragonului”, dar și bătrânul El Teide, al treilea cel mai mare vulcan al lumii, responsabil pentru clima blândă din Tenerife.

În plus, tot în lunile de primăvară, Tenerife vibrează de voie bună găzduind o sumedenie de fiestas colorate și festivaluri religioase. Dintre acestea, cel mai încântător este Festivalul San Marco, când mii de oameni îmbrăcați în port popular dansează și cântă purtând pe brațe coroane de flori multicolor, străzile fiind decorate în aceași notă de pitoresc.

 

Insule luxuriante: Tenerife

Insule luxuriante: Tenerife

Sejur Tenerife 

Tarife de la 683 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Insule luxuriante: Korcula

Una dintre cele mai luxuriante insule din Croația, Korcula este vestită pentru vinul alb produs aici, pentru plajele sălbatice umbrite de pădurile bătrâne de chiparoși și pini negri (de unde și supranumele dat de greci: Korkyra Melaina care se traduce prin Corfu Negru).  Pentru casele medievale și zidurile fortificate ce coboară până spre mare (asemeni Dubrovnikului), dar și pentru vremea plăcută pe timp de primăvară.

 

Insule luxuriante: Korcula

Insule luxuriante: Korcula

 

Acum poți să moțări la soare pe frumoasa plajă Badija, să calci pe urmele lui Marco Polo vizitând Casa Memorială a celebrului navigator, să faci o degustare de vinuri în una dintre cramele medievale, din satul Lumbarda sau să participi la festivalurile primăverii.

Unul dintre evenimentele cele mai populare desfășurate în Korcula este Festivalul dansului Cavaleresc Moreska, ce are o vechime de sute de ani, și include lupte cu săbii în ritmul muzicii tradiționale, o paradă de cavaleri, focuri de artificii și multă voie bună.

 

Insule luxuriante: Korcula

Insule luxuriante: Korcula

 

Sejur Korcula 

Tarife de la 540 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, by besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Insule luxuriante: Corfu

Cea mai verde insulă din Marea Ionică, Corfu este brodată de chiparoși, măslini, arbori de kumquat, portocali și lămâi, iar primăvara este atât de spectaculoasă aici! Vremea este plăcută cu temperaturi bune de stat la plajă, de urcat pe Muntele Pantokrator, pentru croaziere sau pierdut vremea pe străzile labirintice ale orașului vechi Kerkyra, ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Mai amintesc și de festivaluri? Ei bine, festivalurile sunt pline de culoare și însemnătate religioasă, mai ales în această perioadă a anului.

 

Insule luxuriante: Corfu

Insule luxuriante: Corfu

 

În luna martie are loc Carnavalul Corfu, asemănător celui din Veneția (tradiție păstrată din timpurile când insula se afla sub ocupație venețiană). Momentul culminant al festivalului este Marea Paradă, desfășurată pe străzile principale ale capitalei și pe Promenada Liston, când participanții îmbracă cele mai extravagante costume și rochii, străzile sunt pline de flori parfumate, iar muzica răsună de peste tot.

 

Insule luxuriante: Corfu

Insule luxuriante: Corfu

 

Sejur Corfu 

Tarife de la 283 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 3*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

 

Sursa foto: pixabay.com/flickr.com

 

My title page contents