6 spa-uri naturale: relaxeaza-te in mijlocul apei

6 spa-uri naturale ne recomanda azi Madalina Isar.  Atunci, cand vine vorba de relaxare si sanatate, izvoarele cu apa calda imbogatite cu calciu, magneziu si sulf, devin o adevarata incantare pentru doamne.

 

Spa-urile naturale iti ofera posibilitati nenumarate de recreere. Apoi te ajuta sa lupti impotriva unor afectiuni de ordin ginecologic, reumatismal, respirator ori a problemelor ce tin de metabolism. In schimb, poti face din terapia cu apa termala, un prilej excelent de a vizita locuri dintre cele mai spectaculoase.

Turcia – Pamukkale

Unele dintre cele mai faimoase spa-uri formate natural se gasesc in Turcia, mai exact in peninsula Denizli, la cateva ore distanta de faimoasa statiune Kusadasi. Cu apele ca de clestar, ce ating temperaturi la suprafata de pana la 40 de grade Celsius. Aici,”terasele de bumbac” s-au format in urma miscarii placilor tectonice ce au dezvaluit firicelele de apa albastra. In timp, aceste izvoare termale si-au facut loc printre crapaturi lasand in urma lor, dare de calcar pe formatiunile stancoase. Aceste campii terasate parca ninse se intind pe circa 2500 de metri patrati.

 

Turcia – Pamukkale

Turcia – Pamukkale

Oferte de vacanta Sejur Kusadasi

Tarife de la  398 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 4*, transport avion, transfer-aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

Evia – Edipsos

A doua cea mai mare insula greceasca, Evia se lauda cu numeroase izvoare termale cu proprietati benefice asupra organismului. Cel mai mare spa-natural al Greciei se gaseste in Edipsos. Statiunea are plaje aurii, iar apele calde tasnesc din stanci la propriu revarsandu-se in vanele stancoase formate natural aproape de golful Marii Egee. Potrivit legendelor grecesti, eroul Ulise obisnuia sa se imbaieze aici dupa fiecare lupta, pentru a-si recapata puterile.

 

Evia – Edipsos

Evia – Edipsos

 

Oferte de vacanta Sejur Evia

Tarife de la 106 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Italia – Terme di Saturnia

Mica asezare Saturnia aflata pe coasta de vest a Italiei, nu departe de Florenta, este un renumit spa-natural. Izvoarele care ating temperaturi constante de pana la 38 de grade Celsius, se revarsa sub forma unor cascade in trepte de un albastru azuriu. Cadrul natural fabulos si proprietatile curative ale apelor, atrag vizitatorii din toata lumea. Se spune ca aceasta bijuterie naturala s-ar fi format in urma unei lovituri de fulger, in confruntarea dintre zeii Jupiter si Saturn.

Italia – Terme di Saturnia

Italia – Terme di Saturnia

Oferte de vacanta Sejur Toscana

Tarife de la 295 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transfer-aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Islanda – Reykjavik

Islanda se lauda cu zeci de locuri bogate in izvoare geotermale. In regiunea Reykjavik, vei gasi o retea de piscine formate in timp in lava pietrificata care sunt umplute natural de apele geotermale. Zona cu cea mai puternica activitate tectonica a fost frumos amenajata cu o plaja compusa din nisip auriu importat tocmai din Maroc.

 

 Islanda – Reykjavik


Islanda – Reykjavik

 

Oferte vacanta Circuit Islanda

Tarife de la 1555 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Circuit la cerere! Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Zakynthos –Xigia

In partea de est a insulei Zakynthos, se intinde o mica fasie de nisip auriu. Xigia este recunoscuta pentru izvoarele cu apa bogata in sulf care sparg peretii din calcar si se scurg in Mariea Ionica. Apele sulfuroase sunt cunoscute de sute de ani pentru efectele lor terapeutice si antiinflamatorii, avand si un efect relaxant pentru trup.

 

Zakynthos –Xigia

Zakynthos –Xigia

 

Oferte de vacanta Zakynthos

Tarife de la 395 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Samothraki – Therma

In partea de nord a insulei Samothraki la poalele Muntelui Feggari, se intinde satul Therma renumit din vremea romanilor pentru apele termale care izvorasc aici. Apele calde sub forma de mici cascade sunt ascunse intr-o padure de pini si castani, la doi pasi de Marea Egee si frecventate de mii de turisti in fiecare sezon.

 

Samothraki – Therma

Samothraki – Therma

Oferte de vacanta Grecia

 

 

 

My title page contents