Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria deschide cea de-a doua Policlinica Sociala din Bucuresti. Noul proiect medical social se adreseaza persoanelor fara venituri si celor cu venituri mici, de pana la 500 lei lunar pe membru de familie, acestea urmand sa beneficieze de servicii medicale de calitate la preturi accesibile.

Cel de-al doilea proiect medical social al Fundatiei vine in completarea serviciilor medicale oferite prin prima Policlinica Sociala celor care nu au venituri si vizeaza cresterea numarului celor care pot beneficia de servicii medicale integrate accesibile si de calitate.

Policlinica Sociala, amplasata in centrul Capitalei, pe strada Ion Campineanu, in zona Salii Palatului a fost realizata in urma unei investii de in urma unei investitii de 900.000 euro. Ea dispune de 10 cabinete medicale si de un personal de pana la 40 de medici, cu program limitat de lucru, care vor furniza peste 170 de consultatii pe zi pentru pacienti. Cea de-a doua Policlinica Sociala a Fundatiei dispune de un spatiu de 450 de metri patrati si

Noua policlinica sociala Regina Maria ofera pacientilor servicii medicale de medicina generala, mamograf, radiologie (pulmonara, dentara), kinetoterapie, radiografie panoramica, ecograf, oftalmologie, neurologie, urologie, cardiologie, chirurgie, dermatologie, endocrinologie, ginecologie, ORL si ortopedie.

Cred ca am reusit impreuna cu echipa sa aratam ca este sustenabil sa mentii o Policlinica Sociala fara plata. Aceasta a doua Policlinica Sociala este, din nou un fel de pionierat, in care vrem sa atingem cat mai multi oameni care au nevoie de servicii medicale de calitate si nu isi permit financiar, declara Dr. Wargha Enayati, Presedintele Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria.

Cum se va sustine Policlinica

O parte importanta din publicul noii Policlinici va fi format din platitori cu venituri mici sau din cei care beneficiaza de servicii medicale gratuite, in urma incheierii unui contract cu Casa de Asigurari de Sanatate.

In Bucuresti sunt aproape 200.000 de angajati cu salariu minim pe economie. Capitala gazduieste peste 450.000 de pensionari, din care estimam ca jumatate se incadreaza in profilul beneficiarilor nostri”, declara Andreea Tudose, directorul Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria.

Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria doreste sa le multumeasca pentru donatiile facute si ajutorul acordat pentru demararea acestui proiect membrilor fondatori (Fundatia Vodafone Romania, Groupama Asigurari, Porsche Romania si Porsche Finance Group Romania, Wipro Business Process Services), sponsorilor si donatorilor individuali.

Finantarea activitatii Policlinicii se va realiza atat prin fonduri obtinute in urma actiunilor de fundraising (in proportie de aproximativ 70%), cat si a contributiilor pacientilor platitori, cu venituri mici. Toate veniturile generate din incasari se vor indrepta catre sustinerea costurilor operationale ale Policlinicii. O alta parte din fondurile necesare functionarii noii Policlinici Sociale va fi furnizata de Ceainaria Sheida din incinta cladirii, care functioneaza sub forma unui business social, al carui profit se va indrepta catre cheltuielile operationale ale Policlinicii. O parte din angajatii Ceainariei vor fi selectati din randul beneficiarilor serviciilor oferite de Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria.

Mai multe amanunte despre activitatea si proiectele Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria gasiti pe: www.fundatiareginamaria.ro.

My title page contents