Antalya și experiența luxului. Cum arată un sejur de top?

Antalya și experiența luxului. Cum arată un sejur de top?

Antalya este cea mai plăcută gazdă din Turcia, crede buna Mădălina Isar. Pentru că Antalya este înconjurată de plaje uimitoare, sărutate de cele mai cristaline ape ale Mediteranei. Regiunea este considerată ”Imperiul All Inclusive al Turciei”, datorită numeroaselor resorturi moderne pe care le găzduiește. Petrece începutul verii în Antalya, într-o escapadă de lux combinată cu masaje relaxante, priveliști de poveste și aventuri în împrejurimi.

 

Antalya, destinație ideală pentru turiștii în căutarea luxului

Antalya este echivalentul vacanțelor de neuitat, mai ales dacă tânjești la relaxare pe plajă sau la SPA și să nu fii nevoită să pleci prea departe de hotel. O experiență unică în Antalya este hammam-ul, unde vei surprinde măcar puțin din atmosfera tipic turcească.

 

Antalya. Destinație ideală pentru turiștii în căutarea luxului

Antalya. Destinație ideală pentru turiștii în căutarea luxului

 

Vechile băi otomane sunt astăzi dezvoltate pentru a asigura răsfățul suprem celor ce le calcă pragul. Prima etapă, atunci când ajungi într-un hammam, este baia cu spumă de săpun negru ce pregătește pielea pentru gomajul aplicat cu mănușa tradițională. Urmează sauna umedă sau uscată, în funcție de preferințe, iar la final te vor delecta cu masaje cu ulei esențial din flori de portocal, ce îți inundă simțurile. Timpul de așteptare este ”premiat” cu ceaiuri din plante sau bunătăți turcești precum rahat, baklava sau kataif.

 

Antalya. Baia cu spumă de săpun negru

Antalya. Baia cu spumă de săpun negru

 

Antalya. Stațiuni cu plaje de poveste

Regiunea Antalya din Turcia este împărțită în mai multe stațiuni, fiecare cu farmecul său aparte, plajele generoase și resorturile luxoase.

 

Lara-Kundu

Lara-Kundu

 

Cea mai exclusivistă dintre stațiuni este Lara-Kundu, preferata vedetelor datorită resorturilor luxoase și a plajelor aurii pe care le găzduiește. Întreaga zonă este flancată de o promenadă umbrită de arbori de eucalipt și pini. Aici se află și unul dintre cele mai luxoase resorturi din întreaga lume, unde s-au cazat celebrități ca Mariah Carey, Tom Jones, Seal, Monica Bellucci sau Richard Gere atrași de apartamentele extravagante decorate cu foițe de aur și pietre prețioase, cu SPA-uri private și piscine infinity.

 

Sejur Lara – Royal Holiday Palace 5* 

Tarife de la 884 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu ultra all inclusive, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Belek

Belek

 

Belek este stațiunea preferată a pasionaților de golf, datorită celor 6 terenuri mari pe care le vei găsi aici, fiind împrejmuite pe de-o parte de Mediterană și pe o altă parte, de pădurile dese de conifere. În partea de est a stațiunii se întind plajele cu aer sălbatic, unde turiștii pot evada din aglomerația marilor orașe. În zona de est, se găsesc plajele generoase din nisip fin cu arii private ce aparțin hotelurilor moderne, și premiate cu ”Steag Albastru”.

 

Belek

Belek

Sejur Belek – Rixos Premium 5* 

Tarife de la 1273 euro/persoana,  7 nopti de cazare cu all inclusive, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Kemer

Kemer

 

Dacă ești în căutarea peisajelor luxuriante, o variantă interesantă poate fi Kemer, stațiunea aflată la poalele Munților Taurus, cu plaje pietroase și golfuri azurii, preferata celor dornici de aventuri nautice.

Sejur Kemer Hotel Crystal Flora Beach Resort 5* 

Tarife de la 761 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Side

Side

 

Side este un adevărat muzeu în aer liber, cu vestigii arheologice importante, peisaje luxuriante și plaje idilice. Pe o culme stâncoasă deasupra orășelului, domnesc Acropolele Antice ce găzduiesc Amfiteatrul ridicat în perioada elenistică, vechile apeducte, dar și ruinele templelor romane dedicate lui Apollo și Artemis. Explorează la pas centrul vechi plin de case din cărămidă roșie și bazare colorate, relaxează-te pe plajele moderne și bucură-te de o croazieră pe Marea Mediterană.

 

Side

Side

 

Sejur Side Hotel Maritim Saray Regency 5*

Tarife de la 709 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Vacanță de 5 stele încununată cu drumeții în natură

Antalya este locul ideal pentru o vacanță în care să te bucuri de privilegiile oferite de resorturile de 5 stele, iar relaxarea ls hammam în piscine infinity sau pe plajele generoase se combină perfect și cu aventuri în descoperirea obiectivelor istorice sau a minunilor naturale.

 

Antalya

Antalya

 

Pornește într-un jeep-safari spre Cascadele Dunden, Kursunlu, Manavgat cu apele lor cristaline și pădurile dese de conifere. Sau străbate la pas canioanele Kopru și Ahmetler, până la Peșterile Kocain Magarasi (locuită din timpuri preistorice) și Karain Magarasi (unde au fost descoperite artefacte din perioada paleolitică, dar și fosile de animale).

Un sejur în Antalya trebuie neapărat să inclusă, printre altele, și vizitarea centrului istoric Kaleici, păzit de ziduri fortificate și de turnurile din cărămidă. Pe străzile șerpuitoare găsești vechile hanuri otomane, moschei, monumente, băile mozaicate, Poarta lui Hadrian – simbolul Antalyei și vechiul port roman plin de iahturi de lux.

 

 

Surse foto: pixabay.com si flickr.com

My title page contents