Anul 2019. O destinație colorată pentru fiecare lună din an

Anul 2019. O destinație colorată pentru fiecare lună din an

Anul 2019 a venit. Mădălina Isar îl decretează anul călătoriilor, unde fiecare lună este destinată unui loc exotic, cultural, pitoresc, romantic sau tradițional, în funcție de preferințele fiecăruia dintre noi. Dacă și tu te gândești deja unde să petreci următorul sejur, iată 12 locuri pe care le poți vizita anul acesta.

 

Anul 2019. Ianuarie. Între plajă și schi în Dubai

Dubai adună în fiecare an peste 15 milioane de vizitatori atrași de ambițioasele proiecte arhitectonice ale șeicului despre care se spune că nu cunoaște cuvântul ”nu”! Metropola din Golful Persic este perfectă de explorat în luna ianuarie atât pentru plajă, cât și pentru schi. Poziționată într-o zonă excelentă aproape de Marsa Dubai, cartierul cu turnuri SF și de cafenelele moderne de pe The Walk, Jumeirah Beach este una dintre cele mai populare plaje din Dubai.

 

Anul 2019. Ianuarie. Între plajă și schi în Dubai

Anul 2019. Ianuarie. Între plajă și schi în Dubai

 

Ski la 27 de grade

Dacă iubești sporturile de iarnă află că în Dubai poți să schiezi când afară sunt peste 27 de grade Celsius. În Mall of the Emirates se află cea mai mare pârtie de ski indoor din Orientul Mijlociu, așa că nu o rata odată ce ai ajuns aici.

Sejur Dubai

Tarife de la 478 euro/pers., 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Februarie. Veneția de Carnaval

Veneția este unul dintre cele mai frumoase orașe dezvoltate pe canale din întreaga lume, arhitectura locului a inspirat o mulțime de artiști cu renume mondial, iar orașul a fost declarată sit de patrimoniu UNESCO încă din anul 1979. Vechea Serenissima este un labirint de străduțe întortocheate și canale șerpuitoare dominate de construcții baroce, iar în fiecare an la final de februarie, aici poți lua parte la cel mai mare Festival Mascat din lume.

Povești și costume în anul 2019

Evenimentul începe înainte de Postul Paștelui și durează până la Lăsatul de Sec (11 zile), prilej excelent pentru a marca trecerea de la iarnă la primăvară într-un mod unic prin purtarea de costume și măști fabuloase. Acest obicei provine de la venetienii de vază care ajungeau în oraș, dar cărora le era interzis să interactioneze cu oamenii de rând, și tocmai din acest motiv fiecare nobil încerca să își ascundă pentru câteva zile identitatea.

 

 Februarie. Veneția de Carnaval


Februarie. Veneția de Carnaval

 

Circuit Venetia Carnaval

Tarife de la 319 euro/pers., 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-4*, excursii si tururi conform program, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by Besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Martie. Sintra, orașul cu aer regal

Dacă ești în căutarea unei destinații romantice perfectă pentru celebrarea zilei de 8 martie, dar vrei să eviți locuri populare ca Paris, spre exemplu, Sintra poate fi cea mai bună alegere.

Regi din alte vremuri

La nici 40 de minute cu trenul, de capitala Lisabona, pășești pe tărâmul regilor în Sintra, orașul parte din UNESCO. Lordul Byron obișnuia să spună despre Sintra că este ”cel mai încântător loc din lume”. Împărțită în străzi înguste ce urcă și coboară, dominată de vile cu fațade din ceramică azulejos, renumită pentru Palacio de Pena și Castelul Maur, Sintra este o destinație care îți inspiră romantism la orice pas.

 

Martie. Sintra, orașul cu aer regal

Martie. Sintra, orașul cu aer regal

City Break Sintra

Tarife de la 366 euro/pers., 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 4*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Aprilie. Japonia cireșilor în floare

Floarea de cireș este simbolul național al Japoniei, iar Sakura este cel mai important și încântător festival din Țara Soarelui Răsare. Evenimentul dedicat primăverii datează din perioada Edo și a fost dus mai departe de vechii samurai. Astăzi, înflorirea cireșilor este prognozată, cercetătorii știu cu precizie unde și când vor ”exploda de culoare” primii copăcei. Din Tokyo și până în Kyoto, toată Japonia este pictată în nuanțe de roz, iar atmosfera este una de neuitat, iar o astfel de călătorie este obligatorie măcar o dată în viață.

 

Aprilie. Japonia cireșilor în floare

Aprilie. Japonia cireșilor în floare

 

Circuit Japonia Sakura

Tarife de la 1999 euro/pers., 10 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport avion, excursii si transferuri conform program, asistenta turistica.  Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Mai. Pe urmele lui Cristofor Columb în Sevilla

Luna florilor și a temperaturilor prietenoase este perfectă pentru escapade în Andaluzia, prilej excelent să surprinzi portocalii înfloriți și câmpurile pline de lavandă. Sevilla, capitala celei mai mari regiuni spaniole, te așteaptă cu o mulțime de evenimente culturale, inclusiv cu spectacole de dans flamenco și toreadori.

Unde e Columb?

Iar dacă ești pasionat de istorie și cultură, pornește spre locurile călcate de marele navigator, Cristofor Columb care odihnește în Catedrala Sevilla. Urcă în Torre de Oro pentru a capta cele mai bune priveliști asupra orașului, iar apoi oprește-te într-un tapas bar pentru o degustare de Sangria și Jamón, într-o atmosferă tipic andaluză.

 

Mai. Pe urmele lui Cristofor Columb în Sevilla

Mai. Pe urmele lui Cristofor Columb în Sevilla

 

Sejur Sevilla

Tarife de la 1370 euro/pers., 9 nopti de cazare cu mic dejun si alte mese la hoteluri de 4*, transport avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by Besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Iunie. Navighează pe ape turcoaz în Capri

Chiar dacă măsoară mai puțin de 10 kmp, Insula Capri este paradisul pe pământ ce atrage ca un magnet celebrități din toată lumea. Se spune că o croazieră pe un iaht privat, pe apele turcoaz ale Mării Tireniană, este de făcut măcar o dată în viață.

Povești din Capri

Dacă ajungi în Capri anul acesta oprește-te în cosmopolitele porturi Marina Grande si Marina Piccola, fotografiază celebra Grotta Azzurra, plimbă-te în Giardini di Augusto – una dintre cele mai frumoase grădini botanice din Europa. Iar la final urcă în Forto di Bruto, de unde vei avea parte de cele mai bune panorame asupra golfului Napoli.

 

Iunie. Navighează pe ape turcoaz în Capri

Iunie. Navighează pe ape turcoaz în Capri

 

Sejur Capri

Tarife de la 559 euro/pers., 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by Besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Iulie. Samothraki, oaza verde a Greciei

În luna lui cuptor, poți evada pe sălbatica insulă grecească, Samothraki acolo unde zeii s-au jucat cu natura, iar munții acoperiți cu păduri dese de conifere par că plonjează dramatic în golfurile Egeei. Plajele virgine din prundiș se ascund la poalele Muntelui Fengary – locul de unde, conform legendelor, Zeul Poseidon ar fi urmărit desfășurarea Războiului Troian, iar traseele pitorești sunt condimentate cu cascade cristaline și lagune azurii, numai bune să scapi de căldura din iulie.

 

Iulie. Samothraki, oaza verde a Greciei

Iulie. Samothraki, oaza verde a Greciei

Sejur Samothraki

Tarife de la 266 euro/pers., 6 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 2*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

August. Budva, perla Muntenegrului

Despre Budva se spune că are cele mai spectaculoase plaje din Muntenegru, țara fiordurilor și a orașelor medievale. Budva este cea mai veche stațiune de pe litoralul Mării Adriatice, dezvoltată la umbra Munților Lovcen și Pastrovici și renumită pentru farmecul său pitoresc.

Vis și încântare în anul 2019

August este despre relaxare, așa că odată ce ai ajuns în Budva, nu rata Plaja Mogren la care se poate ajunge abia după ce ai traversat un tunel stâncos. Înoată apelele de un verde-smarald și bucură-te de atmosfera tihnită pe care ți-o oferă Țara Munților Negri.

 

August. Budva, perla Muntenegrului

August. Budva, perla Muntenegrului

Sejur Muntenegru

Tarife de la 339 euro/pers., 7 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 3*, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Septembrie. La plajă în orașul alb-albastru, Tunisia

Sidi Bou Saïd este cel mai pitoresc loc din Tunisia, asemănat adesea cu așezările grecești datorită stilului arhitectural mediteranean. Sidi Bou Saïd este considerat un oraș sacru, aici toate casele sunt zugrăvite în alb, au acoperișuri tip cupolă, iar ferestrele și ușile sunt zugrăvite în albastru, toate privind spre Golful Tunis. După ce ai bătut la pas străzile ce urcă și coboară pe colina plină de iasomie, te poți opri la relaxare pe plajele albe scăldate de cele mai azurii ape ale Mediteranei.

 

Sejur Tunisia

Tarife de la 394 euro/pers., 7 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 5*, transort avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Octombrie. La degustat de vin în Bordeaux

Bordeaux este unul dintre cele mai frumoase orașe din Franța, un adevărat paradis pentru iubitorii vinurilor de calitate. La Cité du Vin te așteaptă cu vaste podgorii întinse pe ruta râului Garonne și crame medievale unde poți face degustări de vin alături de deliciosii melci de Bordeaux. Dincolo de regiunile viticole și gastronomia excelentă, Bordeaux este un oraș renumit pentru centrul său istoric ce face parte din UNESCO datorită celor 300 de clădiri medievale clasificate ca monumente de patrimoniu. Cele mai bune vederi asupra orașului vechi le poți capta din turnul Catedralei Saint-André, o bijuterie a stilului gotic francez.

 

Octombrie. La degustat de vin în Bordeaux

Octombrie. La degustat de vin în Bordeaux

City Break Bordeaux

Tarife de la 489 euro/pers., 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Noiembrie. Bari, pastelatul oraș din tocul cizmei

Pe coasta Mării Adriatice se întinde Bari, capitala regiunii Apulia și unul dintre cele mai importante orașe din sudul Italiei, numai bun de luat la pas în noiembrie când vremea este destul de plăcută. Dacă iubești istoria găsești în Bari unul dintre cele mai frumoase centre vechi din Europa.

 

Noiembrie. Bari, pastelatul oraș din tocul cizmei

Noiembrie. Bari, pastelatul oraș din tocul cizmei

 

Magia unui oraș italian

Bari Vecchia este o combinație interesantă între fermecătoarea Florența și pastelatul Sorrento. Orașul are străzi pavate cu piatră de mare, ce șerpuiesc pe lângă vile neoclasice unite între ele și păzite îndeaproape de zidurile ce făceau parte din vechea centură de apărare. Scriitorul italian, Italo Calvino obișnuia să spună că Bari Vecchia este asemeni unui ”mușuroi de furnici”…

City Break Bari

Tarife de la 476 euro/pers., 4 nopti de cazare fara masa la hotel 4*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by Besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Decembrie. De sărbători în locuri sfinte

Bethleem, orașul unde s-a născut Isus conform scrierilor biblice, este cel mai potrivit loc pe care-l poți explora cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Casa Pâinii este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din întreaga lume, cu atât mai mult în preajma Crăciunului, când pelerinii moderni ajung aici pentru a se regăsi spiritual în Biserica Nativității și în Piața Ieslei, frumos amenajate în această perioadă a anului.

Decembrie. De sărbători în locuri sfinte

Decembrie. De sărbători în locuri sfinte

Circuit Israel

Tarife de la 495 euro/pers., 5 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 3*-4*, transport avion, tururi si transferuri conform program, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

 

Sursa foto: pixabay.com/ flickr.com

 

 

 

 

My title page contents