Aventuri în familie pe Insula de Miere

Visezi la aventuri în familie? Și noi! Hai în Insula de Miere. Une mai exact? În Malta. Mădălina Isar ne asigură că această țară se află în topul destinațiilor preferate de familiile cu copii. Motivul este unul simplu – micul arhipelag din Mediterană este gazda a numeroase locuri prietenoase. De la plaje idilice și intime, golfulețe cu ape turcoaz și până la orașe ale Cavalerilor Ioaniți sau parcuri tematice unde distracția este asigurată.  

 

Melita – supranumită așa de englezi datorită stâncilor calcaroase arămii ce se înalță din apele azurii, este mângâiată de soare pentru mai mult de 300 de zile pe an. Climatul său tipic mediteraneean cu ierni blânde și veri călduroase, face ca mica țară europeană să fie vizitată în orice perioadă a anului. Așa că iată un prilej excelent să o explorați chiar acum … primăvara! Iată câteva activități de familie, în Malta

 

Aventuri in familie in Insula de Miere, in Malta

Aventuri in familie in Insula de Miere, in Malta

Pe urmele Cavalerilor Ioaniți, în Valletta

Fortificatul oraș Valletta se laudă cu cele mai multe biserici pe metru pătrat din Europa. Capitala Maltei este precum un muzeu în aer liber. Străzile în pantă șerpuiesc pe lângă Fortul St. Elmo – fortăreața Cavalerilor din Ordinul Sfântul Ioan. Ea are o formă ciudată de stea. Aici, copiii pot intra în pielea cavalerilor, se pot deghiza în armuri și vor lupta cot la cot cu ”străvechii cavaleri”. La parterul fortului, se află un magazin tematic de unde pot fi cumparate costume pentru cei mici.

 

Pe urmele Cavalerilor Ioaniți, în Valletta

Pe urmele Cavalerilor Ioaniți, în Valletta

 

 

Ca în alte vremuri

În centrul Vallettei, în fiecare duminică din săptămână are loc – In Guardia Parade. Este o paradă ce reproduce activitățile Cavalerilor Ioaniți și ale garnizoanei marelui executor judecătoresc. Prilej excelent să participați în familie, la unul dintre cele mai încântătoare evenimente malteze.

Aventuri în familie. Cu caleașca în Mdina

O plimbare cu caleașca pe străzile galben-ocru ale Mdinei Antice poate fi cea mai încântătoare modalitate să descoperiți istoria Maltei. Dar în același timp să explorați și locul unde s-au filmat câteva episoade din serie fantastică ”Game of Thrones”. Moment de bucurie pentru copii va fi și urcarea în Palatul Vilhena construit în secolul al XVIII lea, pentru a servi ca reședință a Marilor Maeștri.

 

Cu caleașca în Mdina

Cu caleașca în Mdina

 

Early Booking Sejur Malta

Hotel Bella Vista 4* – tarife de la 304 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

Aventuri în familie și escapade în satul lui Popeye Marinarul

Orice copil mai mic sau mai mare a auzit de eroul care prindea puteri după ce mânca o cutie de spanac. Ei bine, Malta se mândrește cu un sat desprins fix din desenele cu Popeye Marinarul. Prin anii `80, micul sat pescaresc din golful Anchor a servit ca platou de filmare pentru celebrul musical ”Popeye Marinarul”. Filmul este  bazat pe desenul cu același nume realizat de frații Dave si Max Fleischer.

 

Escapadă în satul lui Popeye Marinarul

Escapadă în satul lui Popeye Marinarul

 

Ca în poveste

Decorul a ieșit excelent, iar filmul s-a bucura de un mare succes, tocmai de aceea sătenii au decis să păstreze intact platoul. Astăzi, Popeye Village, cu superbele sale căsuțe colorate din lemn și străzile pline de personaje din desene animate, este unul dintre cele mai populare parcuri tematice din Europa.

Înot cu delfinii în Mediterraneo Marine Park

După escapada în Popeye Village, familiile cu copii sunt invitate la distracție în Parcul Mediterraneo Marine. Puteți înota cu delfinii sau asista la numerele acrobatice ale leilor de mare. Tot aici e loc să admirați căluții de mare și numeroase specii de pești în acvariul generos sau să învățați exoticii papagali să vorbească.

 

Înot cu delfinii în Mediterraneo Marine Park

Înot cu delfinii în Mediterraneo Marine Park

 

 

Cu barca luzzu spre Insula lui Ulise

Potrivit Odiseei,  nimfa Calypso l-a ținut captiv pe Ulise timp de șapte ani într-o peșteră aflată pe insula Ogygia. Acesta a fost identificată ca fiind Gozo, micuța limbă de pământ parte din arhipelagul maltez. Puteți ajunge în Gozo, într-o croazieră de numai jumătate de oră, pe vasul cu podea din sticlă. Și iata activitatea ideală prin care cei mici pot descoperi și învăța despre incredibila lume subacvatică. Odată ajunși în Gozo, porniți cu luzzu spre celebra Fereastă Albastră – ”Azure Window”.

 

Cu barca luzzu spre Insula lui Ulise

Cu barca luzzu spre Insula lui Ulise

 

Oferte Speciale Sejur Malta

Hotel Pergola Club & Spa 4* – tarife de la 322 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.*Copilul calatoreste gratuit in Malta (12.99). Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Surse foto: pixabay.com/ flickr.com/ marineparkmalta.com

 

My title page contents