Bella Italia – cele mai pitoresti si mai frumoase locuri din cizma

Bella Italia – cele mai pitoresti si mai frumoase locuri din cizma

Bella Italia, spune azi Madalina Isar! Tu care crezi ca sunt cele mai frumoase si mai pitoresti locuri din Italia? Pentru ca nu-i asa? Tu sei il mio unico grande amore – Italia.

 

De la vestita Cetate Eterna, orasul pe ape Venetia, asezarile arhaice Cinque Terre, la Florenta, locul unde s-a format limba italiana, si pana in Capri, stancoasa insulita din Marea Tireniana, Italia te incanta cu peisajele sale magnifice. Cate dintre cele mai populare locuri de aici ai bifat pana acum?

Cinque Terre – cele cinci pamanturi de poveste

O vacanta in satele cocotate pe micuaa coasta stancoasa de pe Riviera Italiana, este ca o calatorie in timp. Cinque Terre se afla in patrimoniul UNESCO si este una dintre cele mai frumoase zone din lume. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza si Monterosso al Mare sunt satele arhaice parte din Parcul National Cinque Terre. Brodate de lamai si maslini, si impanzite de casute pastelate cu fatade decolorate de vreme, satele domina peste golfurile cu ape precum safirul, la baza carora se intind mici plaje din prundis argintiu ireale.

Cat te costa un sejur in Cinque Terre?

 Tarife de la 269 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune la hotel de 3*, transport cu avion, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07

 

Cinque Terre

Cinque Terre

Coasta Amalfitana si Sorrento

Cel mai frumos drum din Europa, dar si cea mai spectaculoasa portiune a tarmului Mării Tireniene, este fara nicio indoiala Coasta Amalfitana. Pe colinele stancoase se ingramadesc orasele mici si pitoresti cu case care sfideaza orice regula a timpului. Frumusetea constructiilor baroce si venetiene cu o vechime de peste 2000 de ani, i-a inspirat pe numerosi artisti ai lumii, care au descris locul in picturi si poezii valoroase. Poarta de intrare pe Coasta Amalfitana este Sorrento: locul de nastere al poetului Torquato Tasso, orasul sirenelor (asa cum a fost numit de Homer), o asezare a romanticilor garnisita cu lamai.

Cat te costa un sejur in Sorrento si Coasta Amalfitana?

Tarife de la 299 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07

 

Coasta Amalfitana si Sorrento

Coasta Amalfitana si Sorrento

Venetia, Burano si Murano

Nu poti sa vorbesti despre Venetia, fara sa mentionezei de cele doua insulite Burano si Murano recunoscute pentru casele foarte colorate si pentru canalele stramte. Daca Venetia este o adevarata realizare artistica, ce pluteste pe apele unei lagune, Burano este faimoasa pentru dantela fina si mastile venetiene unicat, iar Murano, vestita pentru obiectele din sticla devenita un adevarat simbol in lume. Aceste locuri sunt de bifat macar o data in viata.

Cat te costa un circuit in Venetia?

Tarife de la 250 euro/persoana, 5 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Venetia, Burano si Murano

Venetia, Burano si Murano

 

Roma – magnifica cetate a lumii

Capitala Italiei si unul dintre cele mai vibrante orase din Europa, musteste de istorie si de voie buna. Este vizitat in fiecare an de milioane de turisti din toata lumea, atrasi de Coloseum – unul dintre cele mai impresionante edificii din lume, de Fontana di Trevi – locul dorintelor care se indeplinesc, sau de magnificul Vatican – cetatea stralucitoare cu edificii de cult parte din patrimoniul UNESCO.

Cat te costa un circuit in Roma?

Tarife de la 555 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transferuri, ghid roman. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Bella Italia – cele mai pitoresti si mai frumoase locuri din cizma

Bella Italia – cele mai pitoresti si mai frumoase locuri din cizma

 

 

Florenta – capitala Toscanei

Locul unde s-a format limba italiana, iar literatura a prins viata odata cu marele poet Dante, Florenta este Leaganul Renasterii, si un adevarat muzeu in aer liber de vazut macar o data in viata. Capitala Toscanei pastreaza inca o atmosfera medievala datorita constructiilor din piatra rosie, si a strazilor serpuite din piatra cubica, datorita carora, in anul 1339, Florenta a devenit primul oras din Europa care avea strazi pavate.

Cat te costa un sejur in Florenta?

Tarife de la 295 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune la hotel de 4*, transport avion, transferuri, asistenta turistica. *Valabil prin programul Senior Voyage. Detalii pe www.christiantour, call center 021.270.00.99.

 

Florenta

Florenta

 

Taormina – cea mai populara statiune din Sicilia

Marele Goethe spunea despre Taormina ca este ”paradisul pe pamant” … si chiar asa este! Cocotat pe o colina stancoasa cu vederi magnifice asupra vulcanului Etna, orasul se lauda cu edificii de patrimoniu si o plaja magnifica compusa din pietricele perfect slefuite intr-un argintiu stralucitor.

Cat te costa un sejur in Sicilia?

Tarife de la 295 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune la hotel de 4*, transport avion, transferuri, asistenta turistica. *Valabil prin programul Senior Voyage. Detalii pe www.christiantour, call center 021.270.00.99.

 

Taormina

Taormina

 

Capri – insula paradis

In pitorescul golf Napoli din Marea Tireniana se intinde o insulita stancoasa devenita un adevarat paradis pentru artisti si boemi. Insulita nu masoara mai mult de 10 km patrati, dar gazduieste asezari uitate de vreme, plaje de poveste si edificii de patrimoniu. Simbolul locului este vestita Grotta Azzurra, o pestera magnifica cu ape precum safirul.

Cat te costa un circuit in Capri?

Tarife de la 455 euro/persoana, 10 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2-4*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07

 

Insula Capri

Insula Capri

 

Alberobello – satul cu casute trulli

In regiunea Puglia, fix in capatul ”cizmei” se intinde o asezare care depaseste orice limita a imaginatiei – Alberobellor. Acest sat este un muzeu din patrimoniul UNESCO vestit pentru casele traditionale cu acoperisuri tuguiate din piatra, si fatade zugravite intr-un alb impecabil. O plimbare pe stradutele stramte si serpuitoare este un ”must” pentru orice pasionat de calatorii.

Cat te costa un city-break in Alberobello?

Tarife de la 359 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*, transport avion, transferuri, asistenta turistica. *Pachet la cerere. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Alberobello

Alberobello

 

Assisilocul de nastere al Sfantului Francisc de Assisi

Unul dintre cele mai importante orase cu caracter istoric si religios din Italia este Assisi, care este renumit pentru numeroasele structurile franciscane intrate in patrimoniul UNESCO inca de acum 17 ani. Assisi este un fel de fortareata datorita numeroaselor ziduri de aparare si cladiri impunatoare construite in epoca romana, care pazesc si astazi orasul istoric al Italiei.

Cat te costa un circuit in Assisi?

Tarife de la 435 euro/persoana, 9 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2-4*, transport autocar, ghid. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07

 

Assisi

Assisi

My title page contents