Bulgaria, mereu surprinzatoare

Bulgaria e mereu surprinzatoare. Asa crede Madalina Isar si asa credem si noi. Cu o multime de statiuni de litoral vibrante și orase istorice, Bulgaria este preferata romanilor in fiecare vara.

 

Sunny Beach si Nisipurile de Aur sunt cele mai populare destinatii ale tinerilor. Apoi, Sinemorets, Primorsko, Elenite, Veliko Tarnovo sau Nessebar sunt adevarate oaze de relaxare si istorie. Numai bune de explorat. Bulgaria este mereu surprinzatoare chiar daca probabil ai vizitat-o de nenumarate ori …

Varna – cel mai mare oras de pe litoralul bulgaresc

Considerat capitala Bulgariei pe toata perioada sezonului estival, orasul Varna se mandreste cu o plaja lunga intesata de hoteluri all inclusive, fiind totodata unul dintre cele mai importante porturi ale tarii. Familiile cu copii sunt atrase intr-un mod special de aceasta destinatie pitoreasca si linistita unde pot descoperi o multime de atractii. Printre acestea se numara ruinele unor bai romane ce dateaza din secolul II sau Delfinariul unde cei mici pot participa la spectacole cu delfini, foci si alte mamifere marine. In apropiere de Varna se afla un obiectiv natural unic in lume: Pobiti Kamani. Acest complex geologic a fost supranumit Padurea din Piatra a Europei, iar numeroasele coloanele din roca cu o vechime de mii de ani, compun un peisaj incredibil.

 

Varna

Varna

 

Cat te costa?

Un sejur in Varna – tarife de la 125 euro/pers., 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 3*. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

Pobiti Kamani, Varna

Pobiti Kamani, Varnav

 

 

Primorsko – un paradis mai putin vizitat de turisti

Asezat pe o limba de pamant intre Golful Stamopolo si Devil`s Bay, Primorsko este locul ideal pentru vacante linistite. Oraselul este extrem de contrastant datorita celor doua plaje aurii: una este salbatica si pazita de pereti din calcar impunatori, iar cealalta imprejmuita de o padure de pini,si premiata cu Blue Flag pentru nisipul sau fin. Primorsko este cunoscut in lume pentru ca aici a fost descoperit cel mai vechi sanctuar trac de pe coasta Marii Negre si Europa de sud-est.

 

Primorsko

Primorsko

 

Cat te costa? 

Un sejur in Primorskotarife de la 33 euro/pers./noapte fara masa la hotel de 4*. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Nisipurile de Aur – plaja cu cel mai fin nisip din Bulgaria

In fiecare vara, Nisipurile de Aur se transforma in cea mai vibranta si aglomerata statiune de pe litoralul Marii Negre. Gazduieste zeci de evenimente, prezentari de moda, party-uri si targuri de shopping. Si totusi, statiunea nu este neaparat celebra pentru viata de noapte vibranta, ci mai ales pentru nisipul fin si auriu al plajei premiate cu Steagul Albastru.

 

Nisipurile de Aur

Nisipurile de Aur

 

 

Cat te costa?

Un sejur in Nisipurile de Aurtarife de la 90 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 3*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  telefon 021.270.00.99.

 

Elenite – satul de vacanta al romanilor

La 10 km distanta de populara Sunny Beach, familiile cu copii si turistii dornici de relaxare gasesc un colt de paradis cu plaje albe si vegetatie luxurianta: Elenite. Ideala pentru o escapada in stil eco-modern, mica asezare intinsa in jurul unui golf cu ape smarald, iti ofera o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber. In imediata apropiere de Elenite, se afla celebrul Cap Emine care, in Evul Mediu, gazduia vestita fortareata Emona ridicata in varful unui promontoriu inalt de 60 de metri deasupra nivelului marii. Zona se afla sub protectia statului inca din anul 1976.

 

Elenite

Elenite

 

Cat te costa?

Un sejur in Elenitetarife de la 34 euro/pers./noapte cu all inclusive, la hotel de 4*. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

Sinemorets – asezarea cu 100 de localnici

Mic paradis pe pamant, Sinemorets se afla in partea de sud a Bulgariei foarte aproape de Burgas fix in inima rezervatiei naturale Strandja. Aceasta localitate pitoreasca se situeaza la punctul de intalnire dintre mare si munte oferind peisaje extrem de spectaculoase. Cele trei plaje imprejmuite de stanci atrag o multime de turisti turci care vin aici pentru peisajele autentice.

 

Sinemorets

Sinemorets

 

Cat te costa?

Un sejur in Sinemoretscurse turistice cu autocarul litoral Bulgaria. Bilete incepand de la 17,50 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

 

Nessebar – un muzeu in aer liber

Din punct de vedere al istoriei, Nessebar este cea mai valoroasa perla bulgareasca. Centrul vechi al orasului, aflat pe o limba de pamant in Marea Neagra, gazduieste cele mai multe edificii de patrimoniu din tara, printre care biserici medievale, mori de vant din lemn si case de pescari care domina stradutele pietruite. Nessebar este o combinatie armonioasa intre istorie si modernitate, cu plaje premiate cu Blue Flag si o multime de localuri de noapte.

 

Nessebar

Nessebar

 

Cat te costa?

Un sejur in Nessebartarife de la 42,50 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 3*. Detalii pe www.christiantour.ro,  telefon 021.270.00.99.

 

Veliko Tarnovo – gloriosul oras bulgaresc

In partea de nord a tarii, cu o istorie intinsa pe aproape 5 milenii, se afla Veliko Tarnovo, orasul suspendat intre trei coline montane pe malurile raului Iantra. Partea veche a orasului gazduieste vestigii trace, numeroase edificii romane si palate ridicate in perioada Taratului Vlaho-Bulgar.

 

Veliko Tarnovo

Veliko Tarnovo

 

Cat te costa?

Un sejur in Veliko Tarnovotarife de la 71 euro/persoana, 2 nopti de cazare cu demipensiune la hotel de 4*. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

My title page contents