Cele mai bune fructe de mare și preparate din pește din lume? 8 destinații gurmande pentru pofticioși

Cele mai bune fructe de mare și preparate din pește din lume? 9 destinații gurmande pentru pofticioși

Cele mai bune fructe de mare și preparate din pește din lume pot fi mâncate în locuri frumoase, dar bine recomandate. De cine altcineva decât de Mădălina Isar. Ei bine, dacap tânjești la o escapadă gastronomică într-un oraș de coastă sau într-o capitală multiculturală, ia aminte.

 

Sunt în lume o mulțime de locuri unde te poți delecta cu preparate delicioase din fructe de mare și pește. De tine depinde ce alegi.  Fie că te oprești într-o piață aglomerată pentru o porție zdravănă de raci aromați în sos de vin, într-un restaurant premiat cu Stele Michelin, pentru o degustare de scoici Saint Jacques sau la o tavernă tradițională dintr-un port pitoresc, pentru un cocktail de creveți.

 

Cele mai bune fructe de mare și preparate din pește din lume? 9 destinații gurmande pentru pofticioși

Cele mai bune fructe de mare și preparate din pește din lume? 9 destinații gurmande pentru pofticioși

 

Iată 8 orașe din lumea întreagă, unde poți mânca cele mai bune fructe de mare și preparate din pește. 8 destinații unde poți bifa avea o experiență culinară de neuitat:

 

  1. Cele mai bune fructe de mare și preparate din pește din Larnaca

Larnaca este un orășel cochet aflat pe Insula Afroditei, Cipru – unde istoria, viața de noapte și gastronomia se întrepătrund perfect. În cele mai multe restaurante de pe promenada Finikoude – una dintre cele mai lungi din Europa, se servesc preparate pe bază de fructe de mare și pește proaspăt. Dacă nu știi ce să alegi, poți opta pentru platourile imese ce includ mai multe feluri de fructe de mare și pește: de la midii, calamari, crab, creveți, langustine, caracatiță și până la sushi, dorada sau somon, toate asezonate cu mirodenii mediteraneene și sos de chilli verde, servite într-o atmosferă tipic pescărească.

 

Cele mai bune fructe de mare și preparate din pește din Larnaca

Cele mai bune fructe de mare și preparate din pește din Larnaca

Sejur Larnaca

Tarife de la 572 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Cele mai bune fructe de mare și preparate din pește din Larnaca

Cele mai bune fructe de mare și preparate din pește din Larnaca

 

2. Palermo

Capitala Siciliei vibrează de voie bună pe toată perioada anului. Palermo este un oraș de tip muzeu, cu străzi labirintice dominate de catedrale bizantine, turnuri gotice și palate normande, ce a fost dezvoltat în jurul golfului Palermo din Marea Tireniană.

 

Palermo

Palermo

Gastronomia în Palermo este dusă la nivel de artă, fie că ne rezumăm la paste și pizza sau la delicioasele preparate din pește ori fructe de mare. Portul natural al orașului care încă păstrează urmele fenicienilor, este locul cel mai potrivit unde poți avea parte de o escapadă gastronomică de neuitat. Aici se întind o mulțime de localuri pescărești unde poți lua masa – ba chiar o să poți surprinde pescarii cum își descarcă marfa din bărci. Atracțiile principale sunt sardinele proaspete și fileul de pește spadă scăldat în sos de lime. Dar mai poți încerca și fricărui de calamari sau creveți în vin alb.

 

Cele mai bune fructe de mare - Palermo

Cele mai bune fructe de mare – Palermo

 

City Break Palermo

Tarife de la 309 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by Besttourism, call center 021.794.75.07.

 

3. Cele mai bune fructe de mare la Madrid

Regal, cultural și vibrant, Madrid este orașul care nu doarme niciodată. Pe tot parcursul anului, capitala Spaniei întreține o mulțime de evenimente de la festivaluri de muzică la târguri de gastronomie, toate atrag un număr tot mai mare de vizitatori.

 

Cele mai bune fructe de mare la Madrid

Cele mai bune fructe de mare la Madrid

 

De la Puerta del Sol și până la Plaza Mayor  – tot centrul orașului este împânzit de restaurante elegante unde poți servi o masă tradițională. Dacă vrei să te răsfeți cu o paella cu fructe de mare, mergi La Barraca, una dintre locațiile istorice madrilene, unde se prepară orezul după rețete vechi de sute de ani. Poți încerca delicioasul arrozul lor bogavante – adică orez cu homari, paella cu langustine, salată de scoici și creveți sau orez brun cu piciorușe de pui de baltă, totul servit alături de o carafă mare de Sangria rece.

 

Cele mai bune fructe de mare la Madrid

Cele mai bune fructe de mare la Madrid

 

City Break Madrid

Tarife de la 223 euro/persoana, 3 nopti de cazare fara masa la hotel 4*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

4. Peloponez

Peninsula Peloponez, separată de continentul grecesc prin Canalul Corint – cea mai mare realizare inginerească a secolului XIX, este una dintre cele mai pitorești destinații din Europa, unde vei simți farmecul elen în oricare orășel sau sat pescăresc te vei opri.

 

 Peloponez

Peloponez

 

În Peloponez se mănâncă bine și autentic, indiferent că te oprești în orașe ca Nafplio, Patras sau Kalamata. În porturile pitorești ale așezărilor peloponeze se îngrămădesc taverne pescărești unde caracatița este vedeta locului. Ea se gătește în toate formele și majoritatea preparatelor: de la caracatiță pe grătar cu sos tzatziki la frigărui sau salată. Nu rata nici midiile în sos roșu aromat, dorada, hamsii, gavros sau fileul de rechin galeos, toate scăldate în ulei de măsline extravirgin și mirodenii mediteraneene.

 

 Peloponez

Peloponez

Circuit Peloponez

Tarife de la 315 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri 3*, transport autocar, vizite conform programului, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by Besttourism, call center 021.794.75.07.

5. Cele mai bune fructe de mare și cel mai bun pește -Marsilia

Cel mai cosmopolit oraș francez de la Mediterană, Marsilia este un magnet pentru gurmanzi și nu numai. Aici se mănâncă foarte bine însă nu pe bani puțini, mai ales în restaurantele decorate cu Stele Michelin. Poți încerca aici preparate pe bază de pește și fructe de mare pregătite în stil local: o combinație între stilul mediteranean cu influențe pregnante ale Orientului Mijlociu și Africii.

 

Cele mai bune fructe de mare și cel mai bun pește -Marsilia

Cele mai bune fructe de mare și cel mai bun pește -Marsilia

 

În portul vechi găsești cele mai multe restaurante pescărești, unde se servesc preparate specifice precum supa din mai multe tipuri de pește Bouillabaisse – având reputație mondială, de la care Marsilia și-a primit supranumele de Capitala mâncărurilor din pește. Poți încerca codul fiert, raci aromați cu verdețuri, scoici Saint Jacques, cuș-cuș cu creveți și midii, crabi la abur cu sos de lapte sau langustine în unt. Oferta gastronomică este una extinsă, așa că s-ar putea să-ți fie destul de greu ce să alegi.

 

 Marsilia

Marsilia

 

City Break Marsilia

Tarife de la 309 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

6. Nessebar

Nessebar are o istorie de peste 3000 de ani, fiind astfel considerat cel mai vechi oraș de pe coasta bulgărească a Mării Negre – centrul său făcând parte din patrimoniul mondial UNESCO. Orașul păstrează în stare foarte bună zeci de case pescărești, mori de vânt din piatră, biserici medievale și portul fostului Mesembria.

 

Nessebar

Nessebar

 

Fie că te afli în partea nouă a Nessebarului sau pe istmul de pământ al orașului vechi vei găsi o mulțime de locații tradiționale numite mehana. Aici te vei delecta cu cele mai bune midii în sos de vin alb, totul este proaspăt și servit alături de salata shopska și un păhărel de rakija.

 

Nessebar

Nessebar

 

Sejur Nessebar

Tarife de la 287 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 5*, transport individual.  Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

7. Barcelona

Barcelona înseamnă în termeni culinari preparate pe bază de pește și fructe de mare gătite sub toate formele și asezonate cu mirodenii catalane. Elegantul oraș catalan te întâmpină cu o atmosferă inconfundabilă și un stil arhitectural gotic. Foarte aproape de Sagrada Familia – catedrala nefinalizată a genialului Antoni Gaudi, te poți opri în Piața La Paradeta, considerată raiul iubitorilor de fructe de mare și pește.

 

Barcelona

Barcelona

 

Cele mai multe dintre produsele vândute aici sunt pescuite fix în ziua respectivă, deci totul este proaspăt. Vei găsi sepii, calamari, calcan, stridii, homari, ton roșu, langustine, biban de mare, creveți, anșoa, crapi, totul la prețuri accesibile. Mai mult decât atât, acesta este locul unde îți alegi ce vrei să mânânci și totul este gata în doar câteva minute.

 

Barcelona

Barcelona

City Break Barcelona

Tarife de la 491 euro/persoana, 3 nopti de cazare fara masa la hotel de  4*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro by Besttourism, call center 021.794.75.07.

 

8. Cele mai bune fructe de mare – Bergen

Stridii pe pat de gheață, cod uscat și sărat, caviar, țipar afumat, file de hering, sardine, creveți sau crab, sunt doar câteva dintre deliciile pe care le poți încerca în Bergen. Supranumit ”Veneția Norvegiei” sau ”Orașul din turtă dulce”, Bergen este cunoscut în lume pentru cartierul Brygenn ce face parte din UNESCO, unde se găsesc numeroase case din lemn în stil scandinav cu fațade colorate și restaurante de prestigiu.

 

Cele mai bune fructe de mare - Bergen

Cele mai bune fructe de mare – Bergen

Bergen este ”capitala codului”, așa că vei putea încerca aici o mulțime de preparate pe bază de pește cod. Nu rata Piața Torget i Bergen, o fuziune de culoare și arome norvegiene, unde poți cumpăra pește și fructe de mare proaspete.

 

Cele mai bune fructe de mare - Bergen

Cele mai bune fructe de mare – Bergen

 

City Break Bergen

Tarife de la 379 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

 

 

 

My title page contents