CELEBRAM FEMINITATEA CU „POVESTI CARE POT SCHIMBA LUMEA”

CELEBRAM FEMINITATEA CU „POVESTI CARE POT SCHIMBA LUMEA”

Eroina romanului In umbra esafodului, de Carol Birch, publicat in colectia Strada Fictiunii, ne-a inspirat sa realizam campania „Povestea ta poate schimba lumea”, dedicata tuturor femeilor dornice sa ne impartaseasca experientele si emotiile lor in scris. Ca si ele, Margaret Catchpole (1762-1819) a fost o femeie simpla, cu o viata spectaculoasa. Textele castigatoare au fost  publicate intr-o editie speciala a ziarului Women`s Journal, creat pentru a celebra puterea „povestilor care pot schimba lumea”.

 

Editura ALL va invita joi, 16 martie, ora 19.00, la Carturesti Verona, pentru un eveniment special: vom depana povesti de gen feminin cu invitatii, le vom premia pe castigatoarele concursului, vom lansa noua editie Women`s Journal si va vom rasfata cu surprize dulci si primavaratice de la sponsorii nostri.

 

Invitati:

Roxana Dumitrache, activista feminista

Vania Limban, moasa

Alina Vilcan, jurnalista revista Glamour

Andrei Craciun, jurnalist

 

Castigatoare:

Premiul Povesti de gen feminin: „In larg”, de Ana-Maria Tagirta 

Premiul Scriitoarelor: „Cu 20 de ani mai in varsta”, de Marinela Florea

Premiul In asteptarea iubirii: „Alegeri”, de Raluca Iliescu

Premiul Mama si copilul: „Parinti de gemeni”, de Georgiana Tonef-Filip

Premiul In cautarea fericirii: „Crezi in spovedanie?”, de Maria Ionescu (pseudonim)

Premiul Ideal feminin: „Nuante de gri”, de Monica Radulescu

 

 

Romanul In umbra esafodului, de Carol Birch (inspirat dintr-un caz real)

 

Margaret Catchpole, femeia care a fost condamnata de doua ori la moarte si a reusit sa scape de fiecare data, isi spune povestea, peste veacuri, cu o forta emotionala care afecteaza in mod profund cititorul. Faptele ei curajoase, multe savarsite in goana calului, farmecul si spiritul ei liber i-au conferit un statut aproape legendar.

 

„Istoria e plina de femei care si-au asumat lupte complicate, ale destinului, dar care nu sunt mentionate. De femei care au trait in minorat si au cerut cel mai simplu lucru din lume: egalitate. Cu pumnul ridicat uneori, e drept, pentru ca revendicarile nu le faci fluturand cu gratie batiste si sufland bezele. Femeile pot scrie despre orice, dar cand aleg sa o faca  despre maternitate, teama si despre experiente ale feminitatii, e cel mai complicat contorsionism emotional.”

  • Roxana Dumitrache, activista feminista

 

„O femeie care are puterea de a face fata situatiilor care apar in timpul nasterii, avand deplin control asupra lor chiar si in cazul unor complicatii, va fi o femeie care va ramane pentru totdeauna cu o imagine pozitiva a acestei experiente. ”Vania Limban, moasa

 

„Ca jurnalist, intr-un deceniu de presa scrisa intalnesti tot felul de oameni. Am intalnit femei simple, carora copiii le fusesera infectati cu HIV in sistemul sanitar romanesc de la sfarsitul anilor ’80 si inceputul anilor ’90, iar ele nu se dadusera batute si infiintasera  asociatii ca sa lupte cu boala aceea crancena. Am intalnit o femeie care facuse 16 ani de inchisoare pentru omor, la capatul carora, libera, jura ca nu a omorat pe nimeni, dar nu uita ororile carora le rezistase in inchisoare. Am intalnit femei care le citeau povesti copiilor lor cu boli grave, in spitalul Marie Curie, fara sa planga vreodata in fata lor. Am intalnit femei care au suportat ani la rand bataile sotilor lor, crezand ca astfel isi vor salva familiile. Cand au inteles ca adevaratul curaj inseamna sa pleci din fata abuzului, au plecat. Cate drame, atatea dovezi de curaj!”

Alina Vilcan, jurnalista revista Glamour

 

„Femeile simple. Exista asa ceva? Mai degraba, nu. Oricum, femeile din cartierele marginase, de la periferie, de acolo unde viata e dura, femeile in etate, precum si tinerele fete, ele duc pe umeri intreaga constructie sociala. Atat de simplu e. Si fara aceasta simplitate teribila a celei mai complexe dintre sarcini – cand viata tuturor depinde de a ta – nimic n-ar fi, nimic n-am fi.”

  • Andrei Craciun, jurnalist

 

CAMPANIA „POVESTEA TA POATE SCHIMBA LUMEA”

 

Campania lansata de Editura ALL si inspirata de volumul In umbra esafodului, de Carol Birch, s-a desfasurat in perioada noiembrie 2016 – martie 2017. In aceasta perioada, am primit sute de texte de la cititoarele care au raspuns provocarii noastre la introspectie si sinceritate. Jurizarea textelor a revenit echipei formate din editori-coordonatori, redactori si specialisti in comunicare din cadrul Editurii ALL. Textele selectate au fost publicate intr-o editie speciala a ziarului de campanie Women`s Journal. Castigatoarele au primit carti de la Editura ALL si daruri de la partenerii nostri: La Bibliothèque, Kandia, Primola, Helen Exley si Ceainaria Carturesti Verona.

 

 

 

My title page contents