Cifra de afaceri a companiei Farmec a crescut cu 14% in anul 2016

Farmec, cel mai important producator roman de cosmetice, a incheiat anul trecut (2016) cu o cifra de afaceri de 196,8 milioane lei (43,8 milioane Euro), inregistrand o creștere de 14% fata de cifra de afaceri realizata in anul 2015.

 

„Rezultatele obtinute in anul 2016 demonstreaza inca o data ca Farmec iși mentine pozitia pe palierul celor mai de succes companii de pe piata locala de cosmetice. Prin pasiune și dedicare reușim sa reconfirmam anual faptul ca reprezentam excelenta romaneasca in cosmetica, creand mereu produse eficiente și competitive. Printr-o strategie solida de business, am reușit chiar sa ne depașim obiectivele stabilite pentru anul trecut. In 2017, ne propunem o creștere a cifrei de afaceri cu peste 10% prin consolidarea brandurilor existente,  lansari de noi produse și planurile ambitioase de extindere a retelei de magazine in intreaga tara”, a declarat Mircea Turdean, Director General Farmec.

Și vanzarile in magazinul online al companiei au inregistrat o creștere semnificativa. Astfel, acestea au fost mai mari cu 25% in 2016, dupa ce in anul precedent depașisera 1 milion de euro.

Conform datelor de piata Nielsen, Gerovital s-a mentinut și in anul 2016 in pozitia de lider de piata pe segmentul produselor de ingrijire a tenului (cu o cota de piata de 23,3%), cat și pe cel de ingrijire a firului de par (cu o cota de piata de 25,9%). De asemenea, Laptele Nutritiv Vitaminizant Doina ocupa prima pozitie in categoria personalizata a produselor pentru ingrijirea fetei, pe segmentul Cleansing.

In 2016, compania clujeana a inaugurat 8 magazine noi, printre care se numara și primele 3 magazine Gerovital din Romania, lansand, totodata, 60 de produse și noile game Gerovital Plant, Farmec Depilatoare și Gerovital SUN.

In prezent, compania detine 11 magazine proprii la nivel national: 3 magazine in Cluj-Napoca, 2 magazine in București și cate un magazin in Sibiu, Timișoara, Brașov, Constanta, Arad și Targu-Mureș. In strainatate, compania a deschis, pana in prezent, in colaborare cu partenerii locali 7 magazine Gerovital in Italia, Spania, Ungaria, Franta și Grecia.

My title page contents