City break la Roma. Topul atracțiilor pe care trebuie să le bifezi

City break la Roma. Ce vis frumos! Si asta o crede atat Madalina Isar, cat si noi. Roma ramane una dintre cele mai populare destinații pentru vacanțe scurte de tip city break. Ea atrage mai bine de 6,2 milioane de vizitatori pe an.

 

Magnifica Cetate Eternă ca Italiei găzduiește o sumedenie de comori antice și se laudă cu o viață de noapte fulminantă. Tot asa, cu o gastronomie fabuloasă. Dacă ți-ai propus o escapadă de primăvară în capitala Italiei, iată câteva locuri pe care nu ar trebui să le ratezi aici.

City break la Roma. Colosseum-ul roman

Simbol al Romei și cel mai mare Amfiteatru Antic Roman parte din UNESCO, Colosseo a fost numit inițial Amfiteatrul Flavian. La mai bine de 2000 de ani de la ridicarea magnificei arene a Împăraților Flavieni – Vespasian, Titus si Domitian, Coloseumm-ul continuă să domine orașul celor 7 coline! Vechiul Amfiteatru cu impresionantele sale arcade din piatră face parte dintr-un amplu proces de restaurare, iar astăzi pot fi vizitate toate arenele gladiatorilor inclusiv nivelul inferior unde se găseau închisorile cu sclavi și cuștile de animale.

 

Colosseum-ul Roman

Colosseum-ul Roman

 

Forumul Roman

La mică distanță de grandiosul Colosseum, poți surprinde o fărâmă din atmosfera Imperiului Roman într-un tur cultural în fostul centru politic numit Foro Romano. Cu forma sa dreptunghiulară și ruinele antice ale clădirilor guvernamentale, Forumul Roman este un adevărat muzeu în aer liber. Traversează situl arheologic prin cel mai vechi drum numit ”Via Sacra” ce face legătura între dealurile Capitolin și Palatin. Aici vei descoperi cele două Arcuri de Triumf (Arco di Tito și Arco di Septimius Seversu), Templul lui Jupiter, Templul lui Antonius și Faustinei, dar și coloanele din marmură ale fostei Basilici Aemila din secolul al II lea.

 

Forumul Roman

Forumul Roman

 

Pantheonul

În Piazza della Rotonda se înalță una dintre cele mai impresionante clădiri istorice din Roma. Pantheonul a fost construit inițial în anul 27 î.Hr. de către Marcus Agrippa ca templu pâgân închinat zeilor și reconstruit în secolul al II lea de către Împăratul Hadrian. Abia în secolul al VII lea, antica construcție a fost transformată în biserică creștină. Pantheonul încă se laudă cu cel mai mare dom nearmat din lume și un vast interior cu picturi semnate de marii artiști italieni, printre care și Melozzo da Forli.

 

Pantheonul

Pantheonul

 

City Break Roma

Tarife de la 165 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

City break la Roma

City break la Roma

 

City break la Roma. Fontana di Trevi

Cea mai populară, forografiată și impresionantă fântână romană este Fontana di Trevi, un monument plin de simboluri din capătul unui Apeduct, ce domină micuța piață Trevi a cartierului Quirinale. Capodopera arhitecturală a fost realizată de Salvi după vechile schițe ale lui Bernini și îl prezintă în stil baroc pe Zeul Neptun într-un car tras de tritoni uriași și căluți de mare. În spatele zeului se află statuile Abundenței și Sănătății, dar și a celor patru anotimpuri. Un obicei roman spune că trebuie să arunci o monedă în fântână pentru a reveni în capitala Italiei…

 

City break la Roma. Fontana di Trevi

City break la Roma. Fontana di Trevi

 

Piața Spaniei

O vizită la Roma trebuie să includă o oprire pentru degustat gelato pe celebrele Trepte Spaniole din Piazza di Spagna. În fiecare moment al zilei, zona este plină de turiști care stau la soare sau fotografiază cea mai populară și frumoasă piață din Roma. În capătul treptelor găsești un Obelisc și biserica franceză Trinita dei Monti. De pe dealul edificiului gotic poți capta cele mai bune priveliști asupra orașului.

 

Piața Spaniei

Piața Spaniei

 

Castelul Sant`Angelo

În parcul Adriano pe malul Tibrului se înalță Mausoleul lui Hadrian cunoscut și sub denumirea de Castelul St. Angelo. Clădirea cu formă cilindrică, în nuanțe galben-miere, a fost folosită de Papi ca cetate de apărare, iar astăzi găzduiește Museo Nazionale. Din acest punct al Romei poți porni spre Cetatea Vaticanului cu impresionanta sa Basilica a Sfântului Petru, cel mai mare edificiu romano-catolic din lume.

 

Castelul Sant`Angelo

Castelul Sant`Angelo

 

City Break Roma

Tarife de la 465 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

 

Sursa foto: pixabay.com

My title page contents