Coasta de Azur. 4 destinații de top pentru o vacanță extravagantă și opulentă

Coasta de Azur. 4 destinații de top pentru o vacanță extravagantă și opulentă

Coasta de Azur.  Aici ne duce azi Mădălina Isar. Cine și-a permis luxul unei vacanțe pe celebra Cote d’Azur, a înțeles de ce numeroși artiști, scriitori, pictori și aristocrați au clasat regiune în topul celor mai spectaculoase destinații de pe mapamond.

 

Uimitoarea Coastă de Azur a Mediteranei se întinde de la Saint Tropez la Menton (oraș aflat fix la granița cu Italia) și cuprinde cele mai exclusiviste locații din Franța. Plaje private umbrite de palmieri, golfuri cu apă de un albastru celest, restaurantele cu Stele Michelin, hotelurile opulente și festivalurile de film, modă sau muzică, toate fac din Coasta de Azur o destinație de văzut măcar o dată în viață.

Inspirație a la Coasta de Azur

Coasta de Azur nu este o locație preferată doar de bogații lumii. De-a lungul timpului, peisajele armonioase și liniștea locului i-au atras aici și pe marii pictori Henri Matisse și Pablo Picasso care și-au găsit inspirația în Nisa, Cagnes-sur-Mer sau Cannes.

 

Inspirație a la Coasta de Azur

Inspirație a la Coasta de Azur

 

Seducătorul oraș Nisa

Supranumită „capitala Coastei de Azur”, Nisa este un magnet pentru toate categoriile de turiști. Clima blândă, cu veri calde și ierni plăcute, face ca orașul de la Mediterană să fie vizitat pe toată perioada anului. De Nisa se leaga o serie de producții cinematografice ce au prezentat orașul într-o lumină de lux, precum seria James Bond – Agentul 007.

 

Seducătorul oraș Nisa

Seducătorul oraș Nisa

 

Henri Matisse a fost ademenit de frumusețea Golfului Îngerilor, unde a rămas „pentru întreaga sa existentă”. Orașul cu o multitudine de chipuri, Nisa, merită explorat la pas. Plimbă-te pe eleganta Promenade des Anglais, urcă la Castelul Englezesc de unde Mediterana ți se dezvăluie în toată splendoarea sa, iar apoi oprește-te la o cafenea cochetă în centrul istoric Vieux Nice.

„Welcome to” Saint-Tropez!

Pe vremea când Saint-Tropez era doar un mic sat pescăresc de la Mediterană, pictorul impresionist, Paul Signac a ajuns aici, descoperindu-i farmecul inconfundabil. Destul de rapid, mica urbe a fost „invadată” de boemi, bogați, scriitori și regizori de film care au văzut potențialul fantastic al locului.

 

„Welcome to” Saint-Tropez!

„Welcome to” Saint-Tropez!

 

În anul 1955, aici s-a turnat celebrul film – Și Dumnezeu a creat femeia (Et Dieu Créa la Femme), cu Brigitte Bardot în rol principal, iar din acel moment Saint-Tropez s-a transformat în una dintre principalele destinații de lux ale lumii. Aici au loc cele mai tari party-uri din lume. Celebritățile și bogații lumii își ancorează iahturile în cel mai strălucitor port european, se răsfață pe plajele private sau la shopping în buticurile de lux din La Ponche.

 

Cannes, orașul Festivalului de Film

Poate te întrebi cum ar arăta o zi perfectă la Cannes … Poți începe cu o … defilare pe covorul roșu, Walk of Fame. Apoi, te poți pierde pe elegantul Bulevardul de la Croisette, unde vei găsi Hoteluri Belle Epoque și restaurante de lux, împrejmuite de palmieri și flori mediteraneene.

 

Cannes, orașul Festivalului de Film

Cannes, orașul Festivalului de Film

 

Bineînțeles, nu poți sări peste răsfățul la soare pe elegantele Plaje Royal și Martinez. La apus te poți bucura de o croazieră liniștită, pe apele turcoaz ale Mediteranei, până la exclusivistele Insule Lerins (Île Sainte-Marguerite și Île Saint-Honorat).

 

Cannes, orașul Festivalului de Film

Cannes, orașul Festivalului de Film

 

Menton, cel mai boem orășel de pe coastă

Cunoscut îndeosebi pentru Festivalul Lămâilor, Menton este unul dintre cele mai boeme și pitorești orășele din Cote d’Azur, aflat foarte aproape de granița cu Italia. Romanticii se pot pierde pe aleile brodate de vegetație în Grădinile Fontana Rosa, Villa Maria Serena sau Les Colombières. În timp ce, tinerii dinamici vor aprecia, cu siguranță, petrecerile din club-urile exclusiviste sau de pe plajele cochete cu nisip fin.

 

Menton, cel mai boem orășel de pe coastă

Menton, cel mai boem orășel de pe coastă

 

 

Oferte de Vacanță

*Circuit Coasta de Azur – tarif: 549 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, autocar local pentru realizarea itinerariului, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

*Sejur Coasta de Azur – tarif: 395 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, by besttourism, call center 021.794.75.07.

 

Sursa foto: pixabay.com

My title page contents